Cykelrazzia i gang: Mark fik en bøde på 700 kr.

Hvis man vil undgå bøder som cyklist, skal man være ekstra opmærksom i denne uge. Der er nemlig cykelrazzia over hele landet.

En bøde på 700 kr. Det fik Mark Mellen, da han cyklede ned ad en ensrettet gade i den forkerte retning. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR Nyheder)

Cykler du på fortovet, over fodgængerovergange, i den forkerte retning på ensrettet vej eller er dine bremser og reflekser ikke godkendt, så er der en god risiko for at få en bøde på 700 eller 1000 kroner i denne uge.

Det er nemlig nogle af de mest gængse cykelovertrædelser, fortæller Christian Berthelsen, som er holdleder i Københavns færdselspoliti.

- Det er som om, at det med cykel er tilladt at bryde færdselsloven - måske fordi det er nemmere, siger han til dr.dk.

Der er cykelrazzia over hele landet i hele denne uge, og her til morgen stod Christian Berthelsen på Borgergade i København, hvor han, sammen med sine kollegaer, delte bøder ud til omkring otte cyklister på en halv time.

  • Politiet var på vagt flere steder i Danmark. I denne uge er der nemlig cykelrazzia over hele landet. Her holder to betjente øje med cyklister, som kører i forkert retning på en ensrettet vej i København. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR Nyheder)
  • På hjørnet af Fredericiagade og Borgergade i København blev flere cyklister her til morgen stoppet af politiet. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR Nyheder)
  • Mark Mellen fra Nordirland har netop fået en bøde på 700 kr. for at have overset en færdselstavle. Han mener, at bødestatsen er alt for høj, sammenlignet med Nordirland, hvor en bøde på toget koster omkring 250 kr. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR Nyheder)
  • Sandra Gutierez har også fået en bøde på 700 kr. for at have overset færdselsskilt. Hun er ærgelig over bøden, men mener at det er fair nok: - Nu gør jeg det i hvert fald ikke igen, siger hun til dr.dk. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR Nyheder)
  • Agnete Hannibal Petri har fået en bøde på 1000 kr. for at køre i den forkerte retning på en ensrettet gade. Hun er ærgerlig over den uforudsete udgift. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR Nyheder)
  • Det er skilte som dette, der giver cyklisterne bøder. Det betyder nemlig indkørsel forbudt med ethvert køretøj. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR Nyheder)
1 / 6

Prisen på en bøde er ekstrem

Men ikke alle cyklister var lige tilfredse med bødens størrelse:

- Det er for meget. En bøde i toget koster jo omkring 750 kroner, siger Agnete Hannibal, som modtog en bøde på 1000 kroner for at køre i den forkerte retning på en ensrettet gade.

- Det er virkelig ærgerlige penge. En uforudset udgift, siger hun til dr.dk.

En anden cyklist, Mark Mellen fra Nordirland, modtog en bøde på 700 kroner for at overse en færdselstavle:

- Prisen er alt for ekstrem. Det er alt for meget, siger han. Mark Mellen havde ellers set advarsler om cykelrazzia på facebook tidligere på morgenen. Alligevel frygter han endnu en bøde i løbet af ugen, da han kun har cyklet i København i to måneder.

Færdselsbetjent: Cyklister er blevet egoistiske

Anders Knudsen, som er ved færdselspolitiet i København, kan godt forstå, at en bøde på 1000 kroner kan være mange penge.

- Jeg oplever flere piger, der græder, fordi det er mange penge, hvis man har et lille budget, fortæller han.

Men han mener dog, at bødestørrelsen er fair:

- Det er fair, fordi det er en færdselsovertrædelse, og der sker mange uheld. Jeg tænker at bødestørrelsen har fulgt med udviklingen i samfundet, siger han.

Holdleder, Christian Berthelsen, er enig i, at bødestørelsen er fair.

- Jeg synes, at mange cyklister er blevet egoistiske. Med deres opførsel respekterer de ikke fodgængere, siger han.

Selvom Agnete Hannibal Petri er ærgerlig over bøden, kan hun godt se meningen med bøderne ved overtrædelser af færdselsloven:

- Altså det er vel fint nok, man må jo ikke. Men jeg synes da, det ville være bedre, hvis jeg blev oplyst om det via cykelkampagne, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter