Cykelrytter i alvorlig tilstand efter påkørsel i Odder

En ung mand blev her til formiddag ramt af en bil under cykelløbet Tour de Himmelfart.

Østjyllands Politi fortæller, at den unge mand blev påkørt i forbindelse med en enkeltstart under cykelløbet, hvor en bilist af ukendte årsager var kommet forbi afspærringerne. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Politi og ambulance er fredag formiddag til stede ved en alvorlig trafikulykke i Odder. En ung mand er under en enkeltstart blevet kørt ned af en bilist.

Det fortæller Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

- Der er tale om en ung mand, der er kommet alvorligt til skade.

- Han bliver påkørt i forbindelse med en enkeltstart under cykelløbet, hvor bilisten af ukendte årsager er kommet forbi afspærringerne, siger han.

Politiet oplyser på Twitter, at manden er 18 år gammel.

Manden er kørt til behandling på hospitalet, og hans tilstand betegnes som alvorlig.

Cykelløb for ni- til 18-årige

Det var en 27-årig kvinde, som sad bag rattet i bilen, da manden blev påkørt.

Odder Kommune oplyser på sin hjemmeside om cykelløbet Tour de Himmelfart, som afholdes fra 30. maj til 1. juni. Det er ifølge kommunen et af Europas største cykelløb for drenge og piger i alderen 9-18 år.

Der var ventet omkring 750 deltagere fra forskellige lande.

Østjyllands Politi opfordrer trafikanter til at køre ad andre veje end Ballevej, mens der fredag formiddag arbejdes på ulykkesstedet.

Ifølge arrangørerne af cykelløbet aflyses tredje etape af cykelløbet på grund af ulykken, men de oplyser på Twitter, at fjerde etape afvikles som planlagt med start klokken 16.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk