Dagen byder på regn til konfirmander og fodboldspillere

Storebededagsferien begynder vådt og køligt, men lørdag og søndag bliver lunere og mere tørt.

DMI råder til at huske regntøj og paraply, hvis man skal udenfor i dag (arkivfoto)

Vejret bliver forskelligt for de unge, der skal konfirmeres henholdsvis fredag og søndag i storebededagsferien.

I dag bliver det regnfuldt, kølig og overskyet, mens det på søndag holder tørt med noget højere temperaturer og mulighed for lidt solskin, siger Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved DMI.

Samtidig råder hun de tusindvis af fodboldtilhængere, som mødes i Parken i København til årets pokalfinale mellem FC Midtjylland og Brøndby, til at medbringe regntøj.

Frem til de tidlige aftentimer er der udsigt til vedvarende regn. De første byger rammer Bornholm i morgentimerne.

Vendsyssel har chance for tørvejr

- Omkring middagstid står Sjælland så for tur, og derefter bevæger bygerne sig ind over resten af landet. Muligvis med undtagelse af Vendsyssel, hvor chancen for tørvejr er størst, siger hun.

Landsdelen får også de højeste temperaturer med op til 17 grader, mens det øvrige Danmark må nøjes med mellem 9 og 14 grader.

- Efter noget dis og tåge klarer det lørdag op med lidt sol ved middagstid, og eftermiddagen bliver ganske pæn med lidt sol og måske en enkelt byge, men luften vil være noget lunere med mellem 16 og 20 grader, siger Anja Bodholdt.

Søndag vil tåge og dis også "genere" lidt først på dagen, men nedbør er der ikke udsigt til, og det bliver op til 22 grader varmt.

/ritzau/

Facebook
Twitter