Dagens hashfangst på Christiania: Nul gram

Politiet havde advaret på forhånd om, at man ville komme på besøg i Pusherstreet. Derfor kom der intet ud af dagens besøg på fristaden.

Pusherne blev advaret af politiet, inden 20-25 betjente kom på patrulje i fristaden. (Foto: Martin Kiil Poulsen © DR)

Nul gram hash. Ingen anholdte.Det var dagens "fangst", da politiets nye Task Force Pusherstreet for første gang siden oprettelsen gik på aktion i selve Christiania.- Det gik meget stille og roligt. Politiet fandt ikke noget hash, heller ikke nogle pushere. Forklaringen kan være, at man i forvejen meldte ud, at man ville komme. Alting forløb i god ro og orden, siger DRs retskorrespondent Claus Buhr.Helt efter planenOg det var helt efter planen, at pusherne på Pusherstreet blev varskoet om politiets komme.

- En del af vores nye strategi er at fortælle, hvad vi gør. Vi har tidligere fortalt, at vi vil begynde en massiv indsats lige uden for Christiania, og i dag var vi så indenfor og foretog nogle helt udramatiske gennemsyn på Pusherstreet og området, siger lederen af task forcen, Poul Kjeldsen, til DR Nyheder.Kun en lille øvelseHan understreger, at det er helt acceptabelt, at der ikke kom en eneste pusher i nettet:- I dag var kun en lille øvelse i at gense området, få hilst på christianitterne og beboerne rundt omkring - vi vil gerne fortælle, at vi mener det her alvorligt, siger Poul Kjeldsen.Vender stærkt tilbageOg der er flere besøg i vente, afslører task force-lederen:- Vi er massivt i området. Jeg siger ikke noget om tid og sted, men de kan godt regne med, at der ikke går lang tid, før vi er der igen, siger han til DR Nyheder.

Facebook
Twitter