Dagens løgn: Bedrageri for millioner og en blendet tusindkroneseddel

Mads Dinesen gjorde lynkarriere som bedrager og løgner. Men allerede som 22-årig er festen slut for 'Champagnedrengen' som han kaldes i medierne. Han idømmes to år og seks måneders fængsel.

Mads Dinesen forlader retten i Glostrup onsdag d. 11. juni 2014. Han blev idømt to år og seks måneders ubetinget fængsel og må ikke køre bil i 10 år. Her er han på vej ind i sin advokats Mercedes. (Foto: © BAX LINDHARDT, (c) Scanpix)

Julen er egentlig sæson for glögg. Men det er uvist, hvor meget af den varme drik den tidligere natklub-ejer og påståede mangemillionær Mads Dinesen egentlig drikker.

Mads Dinesen ses i hvert fald oftere med et glas champagne end uden og gjorde sig bemærket, da han drak en cocktail af vodka og en blendet tusindkroneseddel.

Dagens afsnit af Detektors løgnekalender handler om den nu 24-årige Mads Dinesen, også kendt som Champagnedrengen, der i Retten i Glostrup indrømmer, at han har begået omfattende økonomisk svindel og idømmes to år og seks måneders fængsel.

  • Mads Dinesen på sin sidst dag inden han skal i fængsel for at afsone sin dom. (Foto: © Martin Stampe, Martin Stampe)
  • Mads Dinesen på sin sidst dag inden han skal i fængsel for at afsone sin dom. (Foto: © Martin Stampe, Martin Stampe)
1 / 2

Løj i tv3-program

I 2013 optræder han som en moderne "Kejserens nye klæder" og får blandt andet tv3 til at tro, at han er rig nok til at købe en Strandvejsvilla, da han i boligprogrammet: ”Kræsne Købere” fortæller, at han har et budget på 16 millioner kroner til en villa med pool og havudsigt.

Men det hele er løgn. Mads Dinesen indrømmer i Retten i Glostrup, at han har været så flad, at han har købt iPhones og iPads på falsk kredit, og solgt dem videre på Den Blå Avis for at opretholde sin livsstil i luksus.

Samlet set er han tiltalt for at have svindlet for over 30 millioner kroner sammen med sin dengang 33-årige forretningspartner.

Formue funderet på akvarieudstyr

Allerede i en tidlig alder er der noget, der tyder på, at Mads Dinesen har en entreprenør i maven. Som 13-årig laver han sit eget firma, hvor han gør det til sit speciale at importere koraller til saltvandsakvarier.

- I starten var det ikke fordi, jeg ville tjene penge, men fordi jeg bare ville skaffe koraller og fisk hjem til mit eget lille akvarium. Da jeg så fandt ud af, at jeg kunne tjene penge på at tage med til mine venner, så tog det hurtigt fart, og i dag kører firmaet selvstændigt," sagde Mads Dinesen til Go' Morgen Danmark.

Overskuddet fra firmaet bruger Mads Dinesen efter sigende til at købe boliger, som han lejer ud.

Købte natklub

I april 2011, som kun 19-årig, køber Mads Dinesen sig ind som medejer og direktør af den smarte natklub NASA i København, som han omdøber ”FØRSTE.TH”.

På trods af, at Mads Dinesen ikke selv overholder aldersgrænsen på 21 år, må klubben gøre en undtagelse for den unge direktør.

Han optræder i en helside i Børsen, hvor han bliver kaldt en ”iværksætter-komet”. Han optræder også i Go’ Morgen Danmark, hvor han fremviser sin håndledstatovering: Logoet fra yndlingschampagnen Dom Pérignon.

Skår i champagnen

Men allerede i oktober 2011 bliver natklubben FØRSTE.TH lukket af fogeden. Regningerne er ikke blevet betalt, og to ansatte hævder, at Mads Dinesen ikke har udbetalt løn til dem.

Efter natklubs-eventyret begynder tingene langsomt at gå galt for Mads Dinesen. Eventfirmaet ISC politianmelder Mads Dinesen for svindel. De har angiveligt betalt Mads Dinesen 530.000 kroner for et arrangement på FØRSTE.TH på et tidspunkt, hvor Mads Dinesen ikke er medejer af klubben længere.

I juni 2013 får Mads Dinesen et halvt års betinget fængsel for spirituskørsel. Han får derudover frakendt sit kørekort i 10 år. Herefter går Mads Dinesen, efter eget udsagn, i behandling for et alkoholmisbrug.

Berømt for at drikke tusindkroneseddel

Det er især den unge millionærs ekstravagante og provokerende livsførelse, som skaffer ham en plads i rampelyset.

Mads Dinesen bliver blandt andet berømt og berygtet for at få en bartender til at blende en tusindkroneseddel med vodka og efterfølgende servere blandingen for Mads Dinesen, der drikker det, og får det filmet som dokumentation.

Se video her. (eksternt link)

Og det møder stor forargelse, da han poster et billede på Facebook, hvor han angiveligt hælder en flaske champagne ned i en sprække til mønter, der tidligere fungerede som indsamlingssted til fattige ved en kirke på Skt. Annæ Plads i København.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151924890468538&set=a.10150575847143538.381007.685978537&type=3

Efterfølgende modsvarer han kritikken ved at give frokost og lommepenge til en hjemløs.

Bedrageri for over 30 millioner kroner

Den 13. februar 2014 slutter festen for Mads Dinesen og hans dengang 33-årige kompagnon. Her bliver de anholdt, varetægtsfængslet og sigtet for dokumentfalsk og bedrageri for over 30 millioner kroner.

Den 11. juni 2014 starter retssagen, hvor Mads Dinesen erkender sig skyldig i mere end 30 lovovertrædelser, som dækker over bedrageri, mandatsvig og overtrædelser af færdselsloven.

I retten kommer det frem, at Mads Dinesen og hans medskyldige har fiflet med regnskaber, brugt falske navne og lavet falske lønsedler. Alt sammen med det formål at pumpe værdierne i deres firmaer op og svindle sig til dyre biler, hårde hvidevarer og hi-fi udstyr.

Mads Dinesen idømmes to år og seks måneders fængsel, som han skal afsone i fængslet Møgelkær i Jylland. Her har han ifølge sin Facebook-profil installeret sig med Arne Jacobsen-stolen, Ægget.

https://www.facebook.com/mads.dinesen/posts/10154394776868538

Det vides ikke om Mads Dinesen har haft held med at øge rumfanget af sin midlertidige bolig, men der går nok lidt tid, inden han kan invitere til en julefrokost, der matcher hans ellers store armbevægelser.