Dagens løgn: Da Slagelse blev snydt af 'Rigmand'

Det var lidt for godt til at være sandt, da en 'rigmand' pludselig ville redde håndboldklubben Slagelse FH fra konkurs.

I 2009 kunne flere medierne bringe den glædelige nyhed om, at håndboldklubben Slagelse FH var reddet fra konkurs af en rigmand.

Casper Rieper-Holm har været vidt omkring, men har så vidt vides stadig titlen som julemand til gode på sit 'CV'. I mere end 10 år har den flamboyante nordjyde ellers snydt og bedraget store som små under dække af at være rigmandssøn, MTV-vært, erhvervsleder og meget mere.

Dagens afsnit af Detektors løgnekalender handler om, hvordan en enkelt mand formåede at snyde en hel håndboldklub. Faktisk er Casper Rieper-Holms svindelnumre så omfattende, at han ender som hovedperson i et afsnit af DR-serien 'Forført af en Svindler'.

Ville 'redde' Slagelse FH fra konkurs

I 2009 ryddede Casper Rieper-Holm forsiderne, da han udgav sig for at være en amerikansk milliardærsøn, der ville redde håndboldklubben Slagelse FH fra konkurs.

Der var derfor jubel i klubbens topledelse, da en 'rigmand' lige pludselig ville poste et millionbeløb i klubben.

- Vi har knebet os selv i armen nogle gange. Det er jo sådan noget, man drømmer om, men ikke oplever i virkeligheden, lød det dengang fra formand Iver Grunnet til DR Sporten og kaldte redningen for et mirakel.

Som påstået barnebarn af en af USA's rigeste mænd havde Casper Rieper-Holm nemlig masser af penge - det bildte han i hvert fald klubbens ledelse ind. Derfor var der masser af kapital til overs til at betale klubbens gæld af og sikre fremtiden.

Slagelse-folkene købte hans historie, fordi han både var veltalende og velforberedt.

Reddet på trods af løgn

Men det hele viste sig at være løgn og latin. Han var hverken rigmand eller havde tænkt sig at investere i klubben.

Slagelse FH blev dog reddet alligevel, da to andre lokale sponsorer smed penge i klubben. Glæden varede dog kort, idet klubben i 2013 gik konkurs.

Stak af med penge og datter

Slagelse-sagen er langt fra Casper Rieper-Holms eneste svindelnummer.

En af de mere opsigtvækkende sager omkring ham handler om en restaurant i Grenaa. I 2004 tropper Casper Rieper-Holm nemlig op på Det Gyldne Krus og tilbyder at købe stedet for 6,3 millioner. Mens advokater arbejder på handlen, flytter han ind hos familien, der ejer restauranten.

Men i stedet for en god handel, ender parret med en regning på 150.000 kroner for blandt andet fester, som Casper Rieper-Holm holder på restauranten i den periode.

Men ikke nok med, at Casper Rieper-Holm snyder ejer-parret, så scorer han også deres datter. En sag, der ender med at blive portrætteret i DR-dokumentaren 'Fanget af Kærlighed' fra 2005, hvor han også indrømmer, at han er en svindler.

Lyver og svindler også uden for Danmarks grænser

Casper Rieper-Holm synderegister indeholder en lang række sager. Han har blandt andet udgivet sig for at være MTV-vært, så han kunne snyde en pubejer i Aarhus. Og i 2014, mens han venter på at skulle afsone en dom i Danmark, tager han til Rhodos, hvor han også snyder. Blandt andet i festbyen Salikari, hvor han giver den som verdensmand. En af dem, der har mødt Casper Rieper-Holm på Rhodos, er bartenderen Tony:

Ligesom i Danmark lyver han om at være søn af en milliardær, og får overtalt barejerne til at give ham kredit.

Bartenderen Tony fortæller, at Casper Rieper-Holm er super gavmild over for de øvrige gæster. Han giver omgang på omgang – lige indtil regningen kommer. Så fordufter han.

Men en bilulykke sætter en stopper for det græske fusker-eventyr. For den bil han kører i, har han lånt af en ældre dame ved navn Gloria, som havde lejet den for at køre sin dårligt gående mand rundt:

Regningen fra biludlejningsfirmaet lyder på godt 26.000 kroner – en regning han stikker af fra. Og efter det er der ingen spor af ham - hverken på Rhodos eller herhjemme.

Ifølge vores oplysninger er Casper Rieper-Holm i dag på fri fod, efter han blev løsladt fra fængslet i december 2014.