Dagpengeregler bliver til verdens tykkeste bog

Den danske a-kasse "Min A-kasse" har bygget en bog ud af det danske lovgrundlag for a-kasserne. Det er blevet til verdens største bog på 23.675 sider.

Den danske a-kasse "Min A-kasse" har bygget en bog ud af det danske lovgrundlag for a-kasserne. Det er blevet til verdens største bog på 23.675 sider. (Foto: © Min a-kasse valby, Min a-kasse valby)

Verdens tykkeste bog er i gang med at blive produceret i Danmark. Bogen har 23.675 sider, og det er ikke kun størrelsen, men også bogens indhold og forlaget, der er noget usædvanligt.

Det er nemlig a-kassen "Min A-kasse", der står bag moppedrengen, og på de mange tusind sider kan man læse det samlede lovgrundlag, som de danske a-kasser bliver administreret efter.

Formålet med at bygge bogen er at skabe debat om det voksende bureaukrati på dagpengeområdet, fortæller kommunikationschef i Min A-kasse, Simon Bauer.

- Vores ambition er at vise, at bureaukratiet på området er blevet så voldsomt. Bureaukrati kan være svært at forholde sig til, men det er meget konkret, at der er så mange regler, at de kan danne verdens største bog, siger han.

23.000 flere sider på 50 år

For 50 år siden fyldte den samlede lovgivning om arbejdsløshedsunderstøttelse 421 sider. I 2000 var siderne steget til 17.000, og siden er næsten 7.000 kommet til.

- Reglerne er vokset støt og roligt, selvom politikerne har sagt, at de ville bureakratiet til livs. Vores håb er, at den nye regering vil gøre noget og forenkle de mange regler på området, siger Simon Bauer.

Han forklarer, at bureaukratiet koster mange penge, og at de mange regler gør dagpengesystemet uoverskueligt for de ledige.

Guinness rekordbog

Min A-kasse, der har 45.000 medlemmer, har gennem en længere periode prøvet at gøre opmærksom på de mange regler gennem kampagnen "Stop bureakratiet".

A-kassen regner med, at den 23.675 siders tykke bog vil komme i Guinness rekordbog.