Danish Crown truet med afpresning og forgiftning af varer

Flere danske fødevarevirksomheder har modtaget trusselsbrevene.

Brevet med trusler om afpresning er blevet sendt til firmaet i starten af april.

Slagterikoncernen Danish Crown er en af de virksomheder, der har modtaget et trusselbrev med et ukendt pulver og trusler om at få forgiftet deres varer, hvis de ikke overførte en større sum penge til ukendte gerningsmænd.

- Med det samme vi ser teksten i brevet, kontakter vi politiet, siger pressechef hos Danish Crown Jens Hansen.

Flere danske og udenlandske fødevarevirksomheder har modtaget lignende breve med pulver i og en trussel om at få forgiftet deres varer, hvis de ikke overfører 300.000 euro i kryptovaluta, har TV 2 skrevet i dag.

Rigspolitiet bekræfter, at de efterforsker flere sager, og at der er tale om 'et sundhedsfarligt stof' i brevet. Danish Crown oplyser, at ingen er kommet til skade under åbningen af brevet, som de modtog i starten af april.

- Der er ikke nogen, der har været i fare i forbindelse med at have været i kontakt med det her brev, siger Jens Hansen.

Ingen grund til bekymring

Rigspolitiet, Fødevarestyrelsen og andre relevante myndigheder er opmærksomme på sagen. Politiet vurderer dog, at der er en 'meget lille risiko' for, at truslerne føres ud i livet.

Forbrugerne har heller ingen grund til at være bekymrede, oplyser Jens Hansen.

- Vi har været i tæt kontakt med myndighederne, og vi følger selvfølgelig fødevaremyndighedernes anbefalinger, og indtil videre er det ikke vurderingen, at der er nogen ekstraordinær risiko.

Han tilføjer, at de vil reagere på det, hvis det ændrer sig.

Strammer sikkerheden

Lignende sager er anmeldt i både Italien, Belgien, Holland, Schweiz, Østrig, Tyskland, Storbritannien og Sverige, og italiensk politis efterforskning peger på, at gerningsmændene formentlig har sendt brevene fra Belgien. Hvilke og hvor mange andre danske virksomheder, det drejer sig om, er ukendt.

Danish Crown modtog også brevet med posten.

- Den her slags er jo nærmest umulig at beskytte sig mod, siger Jens Hansen.

Alligevel vil de forsøge at stramme sikkerheden yderligere, så der bliver mere fokus på, hvem der kommer ind på deres fabrikker.

- Vi har i forvejen ret stramme procedurer i forhold til adgangen til vores fabrikker, og dem har vi selvfølgelig indskærpet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter