Danmark blev lukket ned: Nu vil PET fortælle nyt i sagen

Politiets Efterretningstjeneste har indkaldt til pressemøde senere i dag.

En omfattende politiaktion 28. september lukkede store dele af Danmark ned. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, © Scanpix)

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har indkaldt til et pressemøde klokken 13 i dag, hvor de vil fortælle om en konkret sag, som har tilknytning til den omfattende politiaktion fredag den 28. september 2018.

Det skriver PET i en pressemeddelelse.

28. september førte en omfattende politiaktion til, at flere broer og færgeafgange blev lukket i flere timer. Det førte til massive køer ved blandt andet Storebæltsbroen og Øresundsbroen, der varede det meste af aftenen.

Politiet efterlyste en sort Volvo på svenske plader, men det viste sig hurtigt, at køretøjet ikke havde noget med sagen at gøre.

DR Nyheder kunne senere afsløre via flere uafhængige kilder, at PET frygtede et angreb på en gruppe af iranere i Ringsted, som blev offentligt kendte efter et terrorangreb mod en militærparade den iranske by Ahvaz den 22. september. Iranerne kæmper for selvstændighed i dette område.

PET har dog ikke ønsket at kommentere disse oplysninger og har fået kritik af flere politikere for at være særdeles tavse om sagen.

PET's chef, Finn Borch Andersen, fortalte 4. oktober, hvorfor efterretningstjenesten havde været så tavse.

- Jeg har fuld forståelse for, at danskerne har en stor interesse i det arbejde PET udfører. Det gælder naturligvis ikke mindst i en situation som sidste fredag, hvor rigtig mange mennesker blev direkte berørt af vores arbejde. Det er imidlertid et grundvilkår for en efterretnings- og sikkerhedstjeneste som PET, at vi i mange situationer ikke kan fortælle offentligt om vores arbejde, da det ofte vil kunne være ødelæggende for de opgaver, vi er sat i verden for at varetage, skrev Finn Borch Andersen i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

Du kan følge pressemødet direkte på DR2 og dr.dk fra klokken 12.50.