Danmark er Skandinaviens største Airbnb-land

I Danmark er der dobbelt så mange boligopslag på Airbnb som i Sverige og Norge.

(Foto: GRAFIK: Mads Rafte Hein © (c) DR)

Danmark er mindre end Sverige, og der er færre danskere end svenskere.

Sverige har 10 millioner flere årlige overnatninger på hoteller, i feriecentre og i sommerhuse end vi har i Danmark.

Men aktuelle tal viser, at der i Danmark lige nu er 26.000 boligopslag på Airbnb.

I Sverige er der 13.000 opslag, mens der i Norge er 12.700. Det oplyser Airbnb's pressekontor i London til DR.

Altså har vi i Danmark dobbelt så mange huse, lejligheder og værelser til leje på Airbnb i forhold til vore Skandinaviske broderlande.

Danmarks nationale turistorganisation VisitDenmark har et bud på hvorfor.

-Danskerne er i højere grad end svenskere og nordmænd vant til at leje ud til udlændinge. Halvdelen af alle overnatninger i Danmark foretages af udlændinge, mens det i Norge og Sverige kun er cirka en fjerdedel, siger Viceadministrerende direktør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson.

Lang tradition for privat udleje

Ifølge VisitDenmark sker flere end hver tredje turist-overnatning i Danmark i feriehuse langs vore kyster.

-35 procent af alle overnatninger sker i udlejede, private feriehuse, så danskerne har en lang tradition for at leje deres private boliger ud. Det er nok en del af forklaringen på, at vi så klart er det største Skandinaviske Airbnb-land, siger Lars Erik Jønsson fra VisitDenmark.

Danskerne er tillidsfulde

Ifølge internationale målinger er danskerne verdens mest tillidsfulde folk. Vi låner gerne ting ud til naboer og venner. Vi køber og sælger møbler og biler uden at skrive noget ned, og ved vejkanten kan der stå en grøntsagsbod med varer og en lille kasse med penge.

-Forskning peger på, at vi er meget tillidsfulde, og det kræver tillid at lade andre bo i ens hjem. Det kan være en del af forklaringen på, at vi har så mange flere opslag på Airbnb end i Norge og Sverige, siger lektor ved Institut for Kultur og Globale Studier ved Aalborg Universitet, Carina Bregnholm Ren.

Hun mener også, at København er en kæmpestor magnet for turister.

-Airbnb er blevet en stor trend, og den udfolder sig især i urbaniserede områder. Det har spredt sig lynhurtigt i København. Mange taler om det, og det spredes lynhurtigt på sociale medier. Jo flere, der gør det, jo flere nye kommer til, siger Carina Bregnholm Ren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk