Danmark har fået en prins Christian

Den lille prins blev i Christiansborg Slotskirke døbt Christian Valdemar Henri John. Christian XI bliver hans navn, når han engang om mange år bliver Danmarks konge. Efter dåben afslørede kronprinseparret, at de selv kalder sønnen "lillemand".

Den lille prins bliver døbt og får navnene Christian Valdemar Henri John (Foto: DR © DR)

Prinsen hedder Christian Valdemar Henri John. Dermed er de kongelige traditioner fulgt med fire navne, og traditionen med skiftevis en Frederik og en Christian følges.

Som ventet er første navn Christian, så den lille prins bliver kong Christian XI, når han engang bliver konge.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik med prins Christian. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Lillemanden

Efter dåben afslørede kronprinseparret, at deres kælenavn til sønnen er "lillemand".

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary valgte også at opkalde deres førstefødte efter de to bedstefædre, Henri og John, sådan som der også er tradition for.

Under biskoppens tale og de mange salmer vuggede kronprinsesse Mary sin lille søn og hviskede til ham. Også kronprins Frederik underholdt og aede den 98 dage gamle prins. Knap var koret igennem den første salme, "Her kommer Jesus, dine små", før dagens hovedperson gav sig til kende med et højlydt vræl.

Rørt til tårer

Biskop Erik Norman Svendsen forberedte i sin tale kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på, at de, så længe de lever, vil blive ved med at bekymre sig for deres søn. En fars eller mors bekymringer holder aldrig op, heller ikke efter de små er blevet store, påpegede han.

- For at elske, er også at bekymre sig om den, man elsker, sagde biskoppen.

Biskoppens ord gjorde tydeligt indtryk på dåbsbarnets forældre, der begge måtte knibe mere end en enkelt tåre.

De kongelige har intet efternavn

Som de eneste i Danmark har de kongelige ikke noget efternavn, og de plejer derfor at markere slægtstilhørsforholdet gennem fædrerækken.

Mere overraskende er Valdemar, selv om navneforskere på forhånd også har gættet på, at det gamle kongenavn ville indgå i rækken.

Valdemar har de seneste år været på listen over de 50 mest populære drengenavne, og dermed har kronsprinseparret kombineret det moderne med kongehusets historie.

Efter dåben var der reception i Drabantsalen på Christiansborg Slot. Her blev der serveret en traditionel dansk buffet med internationalt islæt.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik med prins Christian. (Foto: DR © DR)

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53acc9c8a11f9d1748332192http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53acc9c9a11f9d1748332195http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53acc9c9a11f9d1748332198http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53acc9c9a11f9d174833219b

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter