Rusland, Ghana og El Salvador har en ting til fælles; de har alle en større andel af kvinder på lederposter, end Danmark har.
Helt specifikt sidder danske kvinder på 28,4 procent af lederstillingerne, og det er færre end i stort set alle de lande, Danmark normalt sammenligner sig med.
USA indtager 15. pladsen med 42,7 procent, Sverige er nummer 38 med 35,5 procent, og norske medier har tirsdag udråbt Norge til at være en 'ligestillingssinke', fordi landet er dumpet ned på en 50. plads med 32,2 procent kvinder på lederposterne.
Tallene stammer fra en ny rapport fra International Labour Organization, som er en international arbejdsorganisation under FN.
Professor: Ikke noget nyt
Professor Anette Borchorst fra Aalborg Universitet har forsket i ligestilling og understreger, at der ofte er problemer forbundet med at lave statistik på området.
- Men i de internationale statistikker, jeg har set, ligger Danmark altid lavt med andelen af kvindelige ledere. Der er ikke ret meget fokus på det i Danmark - man har slet ikke samme type indsatser i Danmark, som man har i for eksempel Sverige og Norge, siger Anette Borchorst.
Danmarks andel af kvinder i bestyrelser er godt 17 procent, men selvom det er pænt i international sammenhæng, er det stadig langt fra norske tilstande, hvor kvoter har været med til at presse andelen over 40 procent - den suverænt største andel i verden.
Stereotyper og traditionelle kønsroller
Ifølge Anette Borchorst skyldes Danmarks relativt lave placering, at det danske syn på ligestilling ikke er i tråd med virkeligheden.
- Man har stadig nogle stereotyper og traditionelle kønsroller bag. Vi har masser af indikationer på, at mænd bliver mere familieorienterede, men også at kvinder bliver mere karriereorienterede.
Kvinder er godt repræsenteret i kommunerne, hvor de ifølge en medlemsundersøgelse foretaget af Djøf sidder på 43 procent.
- De har også haft fokus på det her siden 90'erne. Kommunerne har forpligtigelser i forhold til at redegøre for situationen i ligestillingsredegørelser og også forpligelser for at gøre noget ved det. Og så er 70 procent af de ansatte i kommunerne kvinder, så andet skulle også være underligt, siger Anette Borchorst.