Danmark kåret til verdens bedste retssamfund

Norge, Finland og Sverige følger efter Danmark på de gode pladser ifølge organisationen World Justice Project.

Talspersonen for World Justice Project er den sydafrikanske menneskerettighedsaktivist og ærkebiskop Desmond Tutu. (Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)

Der er topkarakter til Danmarks retssystem fra den internationale organisation World Justice Project, som årligt måler retstilstanden i 113 af verdens lande.

Det skriver anklagemyndigheden.dk i en pressemeddelelse.

I målingen får Danmark en førsteplads med en samlet score på 89 ud af 100, mens et land som USA ligger på en 19. plads med 73 point.

Ifølge opgørelsen ser retstilstanden værst ud i landene Afghanistan (34 point), Cambodia (32 point) og Venezuela (29 point).

Målingen af retstilstanden sker ud fra 48 parametre om blandt andet fundamentale menneskerettigheder, mængden af korruption og statens åbenhed.

Og selvom det ser godt ud i Danmark, så skal vi blive ved med at forbedre retssamfundet. Det siger juraprofessor emerita Eva Smith fra Københavns Universitet.

- Vi skal ikke hvile på laurbærrene. Vi skal glæde os over placeringen, men vi skal selvfølgelig forsøge at gøre tingene endnu bedre, siger Eva Smith til anklagemyndigheden.dk.

World Justice Project er en uafhængig organisation, der siden 2006 har arbejdet på at forbedre retstilstanden i verden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter