Danmark kan blive en kommune færre

Borgerne i Struer og Holstebro Kommune skal til december stemme om, hvorvidt kommunerne skal lægges sammen.

Struer Kommune kan snart være fortid, hvis kommunen bliver lagt sammen med Holstebro Kommune. (Foto: © Tommy Kofoed, Scanpix)

Lokalpolitikerne i både Holstebro og Struer har tirsdag stemt ja til, at indbyggerne i deres respektive kommuner snart skal beslutte, om de to vestjyske kommuner skal lægges sammen til én.

Tidligere på aftenen var spørgsmålet oppe at vende i Holstebro Byråd, hvor 14 medlemmer stemte for, mens 12 stemte imod.

Senere var det så medlemmerne af byrådet i Struer Kommune, der skulle stemme om det kommunale fornuftsægteskab.

Her stemte 18 medlemmer for, mens to stemte imod. Et medlem undlod helt at stemme, skriver avisen.

Afstemning i december

Ifølge TV MIDTVEST er medlemmerne af Struer Byråd dog ikke enige om, hvorvidt en sammenlægning af kommunerne er en god ide.

Men et stort flertal kunne dog tilslutte sig, at kommunens borgere selv skal have lov til at tage stilling til spørgsmålet.

Det sker den 3. december, hvor danskerne alligevel skal til stemmeurnerne for at tage stilling til, om det nuværende EU-retsforbehold skal udskiftes med en såkaldt tilvalgsordning.

Det er Struer Kommune, der ifølge Ritzau har budt Holstebro Kommune op til dans i erkendelse af, at voksende opgaver stiller store krav til en kommune med under 22.000 borgere.

Borgmestrene i begge kommuner har ifølge nyhedsbureauet tidligere forsikret, at der ikke kommer lukninger af skoler, biblioteker og ældrecentre, hvis kommunerne bliver lagt sammen.