Danmark mangler nydanske ledere

Nyt initiativ skal forme fremtidens nydanske ledere og ruste dem til lederjobs.

(© DR)

Der er for få unge nydanskere i lederjobs, både indenfor den offentlige og den private sektor. Det mener det nydanske netværk ONE Danmark og det vil de nu lave om på med lederkurset ”Lead the Talent”, som er målrettet til unge nydanskere.

- Vi mener, at Danmark går glip af en kæmpe talentmasse og derfor er det her et program, som meget målrettet rammer lige præcis den gruppe som skal uddanne og udvikle sig, siger projektleder Ahmet Günes.

Et kursus med seks moduler

Modulerne vil bringe de unge rundt til seks forskellige danske virksomheder, hvor de vil blive stillet overfor forskellige udfodringer, der skal ruste dem til et kommende lederjob.

Det første modul i ”Lead the Talent”-kurset foregår hos Falck. Her fik de unge chancen for at prøve kræfter med at lede brandslukning og derigennem lære at lede en gruppe mennesker mod et fælles mål.

- Det er en målgruppe, som næsten allesammen har en akademisk uddannelse og det er mennesker, som gerne vil integreres i det danske samfund og det er mennesker som gerne vil være ledere. Og det vil vi gerne støtte, siger brandchef Jarl Vagn Hansen, fra Falck, Region Midt.

De unge er med på den

Selvom der for størstepartens vedkommende er tale om unge med en akademisk uddannelse, så var de alligevel glade for det første modul hos Falck, der også bød på fysiske udfordringer.

- Det er ikke noget, som jeg ville støde på i den branche, som jeg er i, siger Tugba Can, der er ved at afslutte sin kandidatuddannelse i jura ved Syddansk Universitet i Kolding.

Hun er med for at blive bedre rustet til lederrollen.

- Vi lærte, at der skal være en person, som tager lederrollen og som skal fordele opgaven imellem personerne, give ordre og give besked på, hvad de forskellige skal lave for at projektet kan lykkes, siger hun.

På de kommende moduler skal de unge blandt andet prøve ledelse i et af kriminalforsorgens fængsler.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk