Danmark ramt af jordskælv

Store dele af Danmark blev klokken 6.20 ramt af en større rystelse. GEUS bekræfter, at der er tale om et jordskælv i det sydlige Sverige, der målte 4,7 richter. Jordskælvet varede omkring fem sekunder og kunne mærkes helt fra det østligste af landet på Bornholm til Nyborg og Vejle mere vestpå.

(© USGS)

Store dele af Danmark blev tirsdag morgen klokken 6.20 ramt af en større rystelse. GEUS bekræfter, at der er tale om et jordskælv i det sydlige Sverige.

Ifølge det amerikanske jordskælvscenter USGS blev skælvet målt til 4,7 richter.

Rystelserne varede cirka fem sekunder og kunne mærkes i hele Hovedstadsområdet, Holbæk, Snekkersten, Solrød og Bornholm. Men også i Vejle og Nyborg beretter folk om rystelser, der vækkede dem eller forstyrrede morgenkaffen.

Bekymrede folk i højhuse

Jordskælvet har fået telefonerne til at gløde på politistationerne.

- Vi har blandt andet fået opkald fra folk i højhuse, der selvfølgelig blev bekymrede. Vi er nu ude for at tjekke, om der er skader, men vi har ingen meldinger om det, siger vagtchef hos Nordsjællands Politi, Palle Jørgensen.

- Der er ikke noget at sige til, at folk blev forskrækkede. Vores skrivebord stod også og rystede, siger han.

Hos Københavns Politi er meldingen den samme.

- Vi har fået rigtig mange opkald, men vi har ikke hørt om problemer, siger den centrale vagtleder hos Københavns Politi, der kunne melde om gyngende lamper på Politigården.

Det er ikke første gang, Danmark bliver ramt af jordskælv. Så sent som i september 2004 blev Sjælland ramt af et jordskælv, der havde epicenter i Kaliningrad.

Mærkede du rystelserne tirsdag morgen? Hvilke tanker røg gennem hovedet på dig? Fortæl. Har du et overvågningskamera, der fangede rystelserne, så kontakt os gerne på nyheder@dr.dk.Kommentarmodulet er lidt ustabilt - men prøv igen, hvis du ikke lige kan se din kommentar.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53295dcea11f9d0c6c2a8496http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53295dcfa11f9d0c6c2a8499http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53295dcfa11f9d0c6c2a849chttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532919f46187a21d78e6595ahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53295dcfa11f9d0c6c2a849f