Danmark skal tjene på lystfiskere

Ny undersøgelse skal vise, hvor mange arbejdspladser og turistindtægter der er i at gøre lystfiskeri til en turistattraktion.

Der kan være penge at tjene på at gøre det nemmere for lystfiskere at få heldet med sig ved danske vandløb og søer. (Foto: © Peter Siedentopp- Jedsted)

Der kan være mange penge at tjene på lystfiskere, der godt kan lide at bruge en hel dag med stang, snøre og krog ved vandløb, søer og havet i Danmark.

Fødevareministeriet og lystfiskersammenslutningen, Fishing Denmark, vil nu undersøge, hvor mange penge samfundet kan tjene på at gøre lystfiskeriet til et turisterhverv.

Undersøgelsen skal være færdig om halvandet år, komme med forslag til konkrete projekter og være grundlag for eventuelle investeringer i naturgenopretning.

Både fisk, miljø og lysfiskere vinder

I forvejen viser udenlandske undersøgelser ifølge Fødevareministeriet, at lystfiskeri kan skabe arbejdspladser og give indtægter både på lokalt og nationalt plan.

- Udviklingen af bæredygtigt lystfiskeri skal være til gavn for alle parter. Fiskene får et bedre miljø at svømme rundt i, lystfiskerne får et kvalitetstilbud. Og i de danske yderområder kan lystfiskerturismen give øget beskæftigelse og indtjening, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Turistorganisationen VisitDenmark oplever stigende interesse fra udlandet for lystfiskeri i Danmark, siger direktøren, Dorte Kiilerich.