Danmarks dyreste mursten: Hammerslag-vært gætter helt ved siden af

”Av! Det var der ikke meget mæglerbingo over”, siger vært på tv-programmet Hammerslag, Christian Degn, efter at have givet sine bud på Danmarks dyreste ejendomme.

Hammerslag-vært Christian Degn gætter på dyre erhvervsejendomme - og rammer forbi. (Foto: © Grafik Mads Rafte Hein)

- Aijh, det er altså svært det her!

Christian Degn hopper rundt og lægger Danmarks dyreste ejendomme i en lang række på gulvet.

Værten på det populære program ”Hammerslag” fra DR1 er sat i stævne for at klare en lille udfordring: Kan han gætte den rigtige rækkefølge på Danmarks ti dyreste ejendomme?

Spoileralert: Det kan han ikke.

DR’s Undersøgende Databaseredaktion har indsamlet og gennemgået de offentlige vurderinger på samtlige ejendomme i Danmark. Ud af alle Danmarks ejendomme er udvalgt de ti, der har den absolut højeste ejendomsvurdering.

Rykker rundt på listen

- Det må være sådan her de skal ligge, siger Hammerslag-værten til sig selv – inden han rykker rundt på alle ejendommene igen.

Det er næppe nogen overraskelse, at København fylder godt op på listen over de dyreste ejendomme i Danmark.

Otte af de ti dyrest, vurderede ejendomme ligger i København eller københavnsområdet. Men to ligger i Aarhus.

Der er ikke nogle slotte imellem. Derimod er otte ejendomme offentligt ejede, men kun to private.

Det er ikke nemt

Alle ti ejendomme er printet ud og udleveret til Christian Degn, der nu skal gætte deres placering på listen fra et til ti.

- Kan jeg få et kvadratmetertal? trygler Hammerslag-værten halvdesperat.

- Ha! Næh nej!

- Orh, du gør det heller ikke nemt, siger Christian Degn, inden han til sidst retter sig op og ser på de ti dyre ejendomme, der ligger på gulvet. Han ser nogenlunde tilfreds ud.

- Nå. Det ser jo ikke godt ud. Nummer et, to, tre og fire er forkerte. Nummer fem er rigtig. Det er Panum-instituttet og den har du placeret rigtigt. Nummer seks, syv, otte, ni og ti – bum – de er også forkerte.

- Av! Det var der ikke meget mæglerbingo over, siger Christian Degn.

- Men det er sjovt at quizze! Og det skal der være plads til, til jul. I Hammerslag der favner vi alt – også fejlskud, siger Christian Degn.

- Bortset fra, at du ikke gættede rækkefølgen rigtig, overrasker det dig så, at det er de ti ejendomme her, der er de dyreste?

- Nej absolut ikke. Det er altid bedre at eje mursten. Over tid. Selvfølgelig kan der komme en finanskrise. Men hvis du for eksempel ser på København eller Aarhus de seneste 50 år, så er der jo en fantastisk gevinst.

København og Aarhus – men Aarhus i top

Danmarks dyrest vurderede ligger i ejendom i Aarhus. Nummer to til og med otte ligger i Københavnsområdet. Nummer ni ligger også i Århus.

Peter B. Rasmussen er ejendomsredaktør på Dagbladet Børsen. Han er ikke overrasket over, at det ikke er slotte og luksus, der fylder op på listen over Danmarks dyreste ejendomme:

-De sjoveste er private ejendomme. De offentligt ejede bygninger er jo i princippet bare staten, der har placeret nogle mursten rundt om en funktion, som fx et hospital. Det er ikke så spændende. Men det er sjovt at se de aktører, der bevæger sig ind og ud på det private ejendomsmarked, siger Peter B. Rasmussen.

Peter Back er direktør i erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart.

- Det er kun dejligt der kommer lidt bevågenhed på det her! Jeg kan godt forstå, at det pirrer din nysgerrighed, siger Peter Back.