Danmarks største julefest var digital

Et mødested på nettet, som havde regnet med 200 gæster juleaften, fik besøg af næsten 7.000 til alt fra bingo til chat. Nu arbejder bagmændene på en virtuel nytårsfest.

Næsten 7.000 mennesker mødtes til julefest på nettet. (© Colourbox.com)

Juletræ, rødkål og gaver bænket omkring bordet sammen med familien. Sådan fejrer mange juleaften, men der er også dem, der gør det helt anderledes:

De mødes på nettet.

Folkene bag det selvfinansierede sociale netværk www.livsnettet.dk havde regnet med 200 gæster i går, men næsten 7.000 kiggede forbi til digital julefest.

- Vi er fuldstændigt overvældet, både af hvor mange mennesker der kiggede forbi og hvor stor og vild festen blev, siger Janne Wind, som sammen med Kenneth Pallier står bag livsnettet.

Startede fra morgenstunden

Lige fra morgenstunden loggede folk på netværket.

- Der var quizzer, der var konkurrencer, der var interaktiv bingo, hvor brugerne kunne vinde julegaver og vi lagde videoer op med forskellige julesange og så var der ellers livlig fest på chatten, fortæller Janne Wind.

Det er gratis at bruge livsnettet.dk og ideen er, at alle der har et behov for fællesskab kan logge på. Det uanset alder og køn og uanset, hvorfor man har brug for at møde andre over nettet.

Hvad med nytår?

For der er mange, der er ensomme og mange har brug for at møde andre mennesker.

- Den eneste sætning vi har hørt oftere end glædelig jul det sidste døgn, det er "Hvad laver I nytårsaften?", fortæller Janne Wind.

Og svaret på det spørgsmål for livsnettets ophavsmænd er:

- Der sidder så mange mennesker over hele landet, som ikke synes, at højtider er rigtigt sjove, fordi de ikke har noget sted at tage hen. Lige pludselig har vi fået mulighed for at give dem en stor fest, så vi sidder her nok nytårsaften igen, siger Janne Wind.

FacebookTwitter