(Foto: Emil Helms © Scanpix)

Danmarks største testcenter er åbnet i Parken: Skal teste 1.200 i timen

Danmarks nationalstadion er fra mandag morgen landets største testcenter, hvor 1.200 personer kan testes hver time.

 • Det er virksomheden Copenhagen Medical, der i samarbejde med sundhedsmyndighederne tilbyder gratis lyntests til alle med dansk cpr-nummer. For andre koster det 275 kroner. (Foto: Emil Helms © Scanpix)
  1 / 6
 • På 15 minutter får man svar på, om man er smittet med coronavirus eller ej. Testen er en podning i næsen og er mindre sikker end de mere langsomme PCR-tests, hvor der podes i halsen. Har man symptomer på covid-19, skal man stadig booke tid til en PCR-test. (Foto: Emil Helms © Scanpix)
  2 / 6
 • Sundheds- og plejepersonale kommer forrest i køen i testcenteret i Parken. Det samme gør personer, der har et samfundskritisk arbejde, for eksempel politi, Forsvaret og beredskab. Der er oprettet en særlig indgang for dem. (Foto: Emil Helms © Scanpix)
  3 / 6
 • Testcenteret skal blandt andet være med til at sikre, at sundhespersonalet er screenet for coronavirus, når vaccinationsprogrammet udrulles. - - Ved at stille denne mulighed til rådighed kan vi være med til at sikre, at udrulningen af vaccinationsprogrammet kan komme i gang så hurtigt som muligt, siger Jeppe Handwerk, direktør i Copenhagen Medical. (Foto: Emil Helms © Scanpix)
  4 / 6
 • Personer, der vil benytte sig af den hurtige indgang, kan få adgang fra C-tribunen på Østre Allé ved at bære uniform eller fremvise virksomhedens ID-kort. Alle andre kan bruge indgangen via Port H ved A-tribunen uden tidsbestilling. (Foto: Emil Helms © Scanpix)
  5 / 6
 • Man får en sms, når kommer ind, og testsvar på mobilen efter 15 minutter. (Foto: Emil Helms © Scanpix)
  6 / 6

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter