Danmarks største landvindmøllepark får grønt lys

Aalborg og Vesthimmerland vil i fremtiden lægge grund til 36 vindmøller på land.

Der står allerede syv vindmøller i Vesthimmerland Kommune og seks i Aalborg Kommune ved Nørrekær Enge. (Arkivfoto) (Foto: Henning Bagger /Scanpix © Ritzau Scanpix)

36 nye, store vindmøller vil snart ændre billedet af Nørrekær Enge ved Limfjorden, som ligger hen over kommunegrænsen imellem Aalborg og Vesthimmerland Kommune.

Byrådene i de to kommuner har torsdag vedtaget planerne. Dermed er der ifølge kommunerne banet vej for Danmarks største landvindmøllepark.

Det skriver By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg i en pressemeddelelse.

Planerne drejer sig om 36 nye vindmøller på op til 150 meters højde. I forvejen står der 13 vindmøller i området. De nye vil blive opstillet af producenten Vattenfall.

Borgerne har været med

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune Hans Henriksen er meget tilfreds med beslutningen.

- Der har været en meget høj grad af borgerinvolvering, og projektet sætter nye standarder for lokalt medejerskab og lokal forankring, siger han i pressemeddelelsen.

Også i Vesthimmerland er der politisk glæde ved planerne. Borgmesteren i kommunen, Per Bach Laursen, siger, at projektet har været ventetiden værd.

- Med maksimal folkelig opbakning fra lokalområdet og et forbilledligt samarbejde med Aalborg Kommune, Nørrekær Enge Vindmølleforening og Vattenfall, sætter vi nu nye standarder i bestræbelserne for at sikre os en grøn omstilling, siger han i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk