Danmarkshistoriens største røveri: 42 mio. stjålet

Danmarkshistoriens største røveri blev begået mandag formiddag. En pengetransport blev tømt for 42 millioner kroner på Ejby Industrivej i Glostrup. En af gerningsmændene er den ene af de to chauffører i pengetransporten. Politiet har sat store styrker ind i jagten på røverne - og foreløbig er flugtbilen fundet.

Danmarks historiens største røveri blev begået mandag formiddag.En pengetransportvogn blev tømt for mindst 42 millioner kroner påEjby Industrivej i Glostrup.

En af de eftersøgte er den ene af de to chauffører ipengetransport-bilen. Det drejer sig om den 24-årige AndrewLawrence Johannisson, der ifølge kriminalkommissær i Glostruppoliti, Vagn Eliseholm, havde en plettet straffe-attest i forvejen.Alligevel fik Johannisson tilsyneladende lov til at kørepengetransporter af firmaet S & P Security Services.

- Manden er kendt af politiet, men endnu vil vi ikke afsløre forhvad, siger Vagn Eliseholm.

Det står dog klart, at den dom, han tidligere har modtaget, ikkehar tilknytning til kriminalitet, der på nogen måde lignerpengetransport-røveri.

Fire betjente ransagede i kølvandet på millionkuppet deneftersøgte mands lejlighed på Frederiksberg. Men undersøgelserne iboligen har ikke givet relevante spor efter den 24-årige mand.

Politiet har fundet den Ford Transit, som to røvere stak af i.Ford-bilen var blevet efterladt ud for Axelhøj 12 i Rødovre, knaptre kilometer fra gerningsstedet på Oxbjergvej.Det var en hvidFord Transit kassevogn med et grønt/gråt logo forEurorent/Østergaard Biler på siden. Cirka én million kroner låtilbage i flugtbilen - angiveligt fordi røverne ikke kunne få pladstil det store antal pengesedler i en anden bil.

Ved røveriet havde gerningsmændene taget fire bure med penge,som transporten havde indsamlet på sin rute til virksomheder ogforretninger i området, oplyser Vagn Eliseholm.

Der er tale om omsætning for fredag og lørdag fra både Dagli-,Lokal- og SuperBrugsen-kæder, Irma, Kvickly og Fakta. Totalt er dertale om penge fra godt 250 butikker, oplyser kommunikationschefJens Juul Nielsen, FDB.

Pengetransportfirmaet indsamler pengene efter lukketid lørdag,og afleverer dem så i banken om mandagen.

- I det øjeblik firmaet åbner pengeskabet hos os, har deansvaret for pengene. Så er det deres penge, der er blevet stjålet.Det bliver ikke et problem for os, for S&P Security Servicesskal levere os pengene, siger Jens Juul Nielsen.

Ifølge politiet er der tale om mindst to gerningsmænd. De truededen ene chauffør med en pistol under røveriet. Den nu eftersøgtemand truede sin kollega til at forholde sig i ro, hvorefter mandenlænkede kollegaen til rattet med håndjern. Derefter kunne røvernetømme pengetransport-bilen for værdier.

Politiet har sat store politistyrker ind i jagten på røverne,der også er efterlyst via Interpol.

Facebook
Twitter