Danmarksmesterskaber i slædehundeløb aflyst - på grund af sne

Det er for farligt for at gennemføre DM i et isglat føre både for mennesker og dyr, og derfor bliver DM nu aflyst.

Sådan skal det helst se ud, når der afholdes hundeslædeløb med vogn - sne er farligt for sikkerheden. (© Dansk Polarhunde Klub)

Dansk Polarhundeklub må aflyse et ellers planlagt DM i slædehundeløb - på grund af sneen.

Formanden for sportsudvalget i klubben, Charlotte Hansen, oplyser, at løbet skulle være gennemført på vogn med slædehundene foran, men med sne på ruten vil det blive for glat og dermed for farligt for hundene og ikke mindst menneskene på vognen, og derfor har man aflyst løbet.

- Det er for lidt sne til slæde og for meget sne til vogn, siger Charlotte Hansen.

Hun kan godt se det paradoksale i, at man aflyser en konkurrence med slædehunde på grund af sne, men det er sket ofte de senere år, fortæller hun.

- Vi hører tit, "kan det nu være rigtigt", men det er, fordi der skal en del sne til, før vi kan afvikle på slæde, og for at der er sne nok til, at hundene kan stå fast. Nu her, hvor der bare er lidt sne, og det tør og bliver glat, er det for farligt. Med is på sporet risikerer vi, at hundene skrider ud med det ene ben og får en skulderskade, og vi kan ikke bremse vognene, og vi er jo ikke interesseret i, at der sker skader, siger Charlotte Hansen.

47 mennesker inklusive et barn var tilmeldt konkurrencen, der nu bliver udskudt til 30. og 31. januar.