Dannebrog må ikke hænge på politiskolen

Elever på politiskolen i Brøndby må ikke hænge Dannebrog op i deres klasseværelse. Ifølge ledelsen kan flaget sende de forkerte signaler.

Det danske flag må ikke hænge i klasseværelserne på politiskolen i Brøndby.

To gange har elever i en klasse på politiskolen i Brøndby ved København forsøgt at pryde deres klasseværelse med det danske flag. To gange er det blevet fjernet af ledelsen.

Forsvandt pludseligt

- Vi havde et dannebrogsflag hængende i klasseværelset. Men vi fik imidlertid stjålet flaget, som for en uge siden pludselig forsvandt. Vi overvejede at anmelde det, men i stedet blev der hængt et nyt flag op, skriver eleverne i en mail til DR Nyheder.

Det andet flag, der blev hængt op, blev også fjernet med besked om, at det kunne afhentes på afsnitslederens kontor, fortæller politieleverne til DR Nyheder.

Sender et forkert signal

Ledelsens begrundelse for beslutningen er, at Dannebrog kan sende de forkerte signaler.

”Man ikke vil have Dannebrog eller andre nationale symboler hængende, idet de kan misforstås,” skrev ledelsen i et svar til elevernes klasselærer.

Ingen politiske motiver bag flag

Eleverne understreger overfor DR Nyheder, at flaget ikke var et forsøg på at signalere eller antyde nogen bestemt politisk orientering. De ville have et flag i klasselokalet, som man ser det på politiskoler i andre EU-lande.