Danselærer får 4,5 års fængsel for sex med fire unge elever

En kvindelig danselærer havde sex med fire kvindelige elever. To piger var under 15 år, da det skete.

Københavns Byret har mandag afgjort, at en danselærerinde straffes med fire år og seks måneders fængsel for sex med flere unge elever. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © 2015 Han Myung-Gu og Mads Claus Rasmussen)

En 35-årig danselærerinde er i Københavns Byret blevet idømt fire år og seks måneders fængsel for gennem flere år at have misbrugt fire unge elever.

Det skriver BT.

Københavns Byret udmålte mandag straffen til danselæreren, der blev kendt skyldig i forbrydelsen allerede i september. Retten fandt hende skyldig i at have haft sex med fire unge, som hun underviste.

To af pigerne var under 15 år. Desuden er hun skyldig i at have haft sex med børn under 18 år, som var betroet hende til undervisning.

Foruden fængselsstraffen fratages hun retten til at undervise børn og unge under 18 år.

Tidligere har danselærerinden deltaget i talentshowet Talent 2010 på DR, og hun udnyttede ifølge dommen de fire unges brændende ønske om at få succes til at misbruge dem.

Ifølge retten var det umiddelbart efter, at talentshowet var på tv, at overgrebene begyndte.

Én af pigerne boede også hos danselæreren, da det seksuelle forhold fandt sted. Hun var blot 12 år, da kvinden blev plejemor for hende.

I retten har hun undskyldt over for pigerne.

- Jeg angrer, at jeg ikke stoppede det. Pigerne skal vide, at jeg ønsker, at de hver især på et tidspunkt kan lægge det her bag sig og få et godt liv, for det fortjener de, sagde hun ved et af retsmøderne.

Anklager Anders Andreasen havde krævet mindst seks-syv års fængsel, mens forsvareren mente, at to års fængsel havde været en passende straf.

Anders Andreasen oplyser, at hendes forsvarer ved retsmødet oplyste, at de nu vil overveje, om dommen skal ankes.

Ifølge anklageren lagde retten i strafudmålingen vægt på pigernes alder, og at det var tilrettelagt og velorganiseret. Desuden blev der lagt vægt på, at danselæreren havde en omsorgsrolle for den ene, som hun var plejemor for.

/ritzau/