Dansk Afghanistan-soldat død

Den 24-årige premierløjtnant af reserven, Steen Rønn Sørensen fra Holstebro, blev den første danske soldat i nyere tid, der døde i forbindelse med ildkamp, da han torsdag døde på Rigshospitalet, efter en træfning i det sydlige Afghanistan.

Steen Rønn Sørensens udsendelsen til Afghanistan var hans første internationale mission. Han efterlader sin mor og far samt en ældre bror. (© Hærens Operative Kommando)

Den danske soldat, der blev såret i Afghanistan, er død på Rigshospitalet, meddeler Hærens Operative Kommando.

Der tale om den 24-årige premierløjtnant af reserven Steen Rønn Sørensen fra Holstebro.

- Det er med dyb sorg og den største medfølelse, at vi har modtaget meddelelsen om, at den danske soldat er død, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Poul Kiærskou.

Ifølge Poul Kierskou er det den første gang i nyere tid, at en dansk soldat dør som i forbindelse med åben ildkamp.

Såret i højre side af nakken

Soldaten var søndag sammen med sin enhed på vej fra Camp Bastion ud til det område, hvor en omfattende aktion mod Taleban-oprørere skulle starte mandag morgen.

Midt på dagen kom de danske soldater under beskydning fra håndvåben og panservåben. Træfningen stod på i flere timer, og herunder blev den danske soldat såret i højre side af nakken.

- Mine tanker går i den forbindelse til hans pårørende her i Danmark, men også til hans kammerater og kolleger, der nu må undvære en dygtig og afholdt kollega i deres fortsatte arbejde for at opfylde missionens formål, siger Poul Kiærskou.

Overført til Rigshospitalet

Han blev behandlet på stedet af sine kammerater og hurtigt efter evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Efter behandling på felthospitalet blev det besluttet, at soldaten skulle overføres til Danmark.

Han ankom planmæssigt til Rigshospitalet i København, men efter undersøgelser og behandling måtte lægerne desværre konstatere, at hans liv ikke stod til at redde.