Dansk demonstration for fred og dialog

En række danske kunstnere med filminstruktøren Annette K. Olesen i spidsen havde i dag inviteret til demonstration for fred og dialog i København, hvor et par tusind var forsamlet.

På Kgs. Nytorv i København blev der opfordret til "en folkelig, apolitisk manifestation på tværs af religion og kultur". (Foto: Lars Møller © Scanpix)

En række kunstnere havde i dag inviteret til fakkeltog og demonstration for dialog og forståelse på Kongens Nytorv i København, hvor et par tusind mennesker var forsamlet.

De er bekymrede over den seneste tids udvikling, hvor Danmark er blevet mål for muslimers vrede. En af initiativtagerne, filminstruktøren Annette K. Olesen siger, at de forventer, at deres opråb om dialog bliver hørt.

Mange er ulykkelige over situationen

- Vi kan jo kun håbe. Det er jo altid mere interessant med bulder og brag end en fredelig manifestation. Vi tror på, at der er rigtig mange mennesker i Danmark, der har det lige som os, siger Annette K. Olesen.

- Vi føler, at der er et behov for at markere, at der er rigtig mange danskere, der er ulykkelige over det, som sker. Og som ikke tilhører, hverken den ene eller den anden side i konflikten. Men som står midt i det, siger Annette K. Olesen.

- Jeg synes, at den tillidsfulde stemning, som jeg mener, der bør være mellem os, er meget skrøbelig for tiden. Jeg tror, at det er vigtigt, at nogle af os manifesterer, at vi gerne vil bevare tilliden og dialogen. Og vi vil gerne beskytte vores demokrati, siger hun.