Dansk Erhverv om karantæne: Lav en aftale med din chef

Karantæne skal behandles som en sygemelding, siger direktør.

Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, opfordrer ansatte til at tage en snak med deres chefer, hvis de skal i karantæne. (Foto: Maria Albrechtsen Mortensen © Scanpix)

Har du inden for den seneste tid stået på ski i Norditalien eller besøgt Iran, så skal du altså holde dig hjemme fra arbejde.

Sådan lyder i hvert fald anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, Sundhedsministeriet og andre myndigheder, der tirsdag aften kom med nye anbefalinger til danskere i kampen mod coronavirusset.

Alle, der har været i de særlige risikoområder, bliver nu anbefalet at blive hjemme i 14 dage, efter de er kommet hjem til Danmark.

Erhvervsministeriet opfordrede ved samme lejlighed til, at arbejdsgivere skal udbetale løn til medarbejderne, som skal blive hjemme på grund af risiko for at smitte med coronavirus.

- Vi er i tæt dialog med myndigheder, erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter. Og vi holder et vågent øje med, hvad det kan få af betydning for dansk erhvervsliv og dansk økonomi, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Hvor mange danskere, det drejer sig om, ved man endnu ikke.

Karantæne ses som en sygemelding

Dansk Erhverv støtter dog regeringens tiltag, og vil sende regeringens opfordring videre til sine medlemmer.

- Vi er enige med regeringen i, at det er hensigtsmæssigt, at man bliver hjemme, når man har været i de pågældende områder, siger Brian Mikkelsen, administrativ direktør for Dansk Erhverv

Selvom regeringen har opfordret virksomhederne til at give løn til medarbejdere, der måtte ende i hjemmekarantæne, er det ikke et krav.

- Fra arbejdsgivers side forstår vi det sådan, at medarbejderne skal behandles, som var de syge. Derfor skal de aflønnes efter de gældende regler, som hvis de havde været sygemeldt i de 14 dage, siger Brian Mikkelsen.

En sag mellem medarbejder og chef

Brian Mikkelsen understreger, at det i sidste ende er en sag mellem den enkelte arbejdsgiver og den enkelte medarbejder, hvilken løsning man finder.

- I sidste ende må det komme an på en snak mellem chefen og medarbejderen, fordi det ikke er lovgivning det her. Vores opfordring vil være, at man tager en god snak, medarbejder og chef imellem, for at finde en god løsning ikke mindst for medarbejderen, men også for samfundet og virksomheden, siger han.

Brian Mikkelsen fortæller, at han i Dansk Erhverv selv har en medarbejder, som lige er kommet hjem fra Norditalien. Selvom den ansatte ikke er syg, har de lavet en aftale om, at han arbejder hjemmefra i de to uger, karantænen står på.