Dansk færge er i sikker havn i Norge efter stormfuld nat

Nattens begivenheder er de voldsomste i 10 år, siger rederi-direktør. Færgen er i sikker havn, men passagererne kommer ikke til Bergen.

Den danske færge, som lørdag aften opgav at nå til Bergen, er nu i sikkerhed i Risavika Havn ved Stavanger.

Det fortæller rederiet Fjordlines danske direktør Gert Balling til DR Nyheder.

Færgens rute er normalt fra Hirtshals til Stavanger og derfra videre til Bergen. Men da færgen fredag aften nåede frem Stavanger, kom "vindtrykket tidligere end ventet", som direktøren udtrykker det, og derfor måtte færgen sejle videre mod Bergen.

Voldsom blæst i Bergen

Men her var tingene ikke bedre, for i havnen i Bergen havde den voldsomme storm 'Nina' fjernet kajens gummi-fendere. Det er dem, som beskytter færgen, når det ligger ved kaj.

- De fendere var blevet rykket løs og skyllet op på kajen, og de turde ikke sende folk ud og sætte dem på, for det havde været med livet som indsats. Og vi kan ikke lægge til kaj uden dem, for så bliver skibet ødelagt, siger Gert Balling.

Derfor traf rederiet den beslutning at sejle færgen med de 150 passagerer og 75 besætningsmedlemmer tilbage til Stavanger.

Ikke oplevet noget lignende

Lidt før klokken 08.00 lå færgen i bassinet og gjorde klar til at vende færgen, så passagererne kan komme ud, inden den uforløste tur går tilbage til Hirtshals i eftermiddag klokken 14.

Direktøren fortæller, at passagererne fik mad i aftes og her til morgen, og at alle har det godt, selv om de har været udsat for en ganske særlig oplevelse.

- Nu har jeg siddet som direktør for det her selskab i 10 år, og jeg har oplevet mange ting, men jeg har aldrig oplevet noget så voldsomt som det her. En situation, hvor prognoserne ændrede sig så meget og så ofte, har jeg aldrig oplevet, siger Gert Balling.

Rederiet bruger både Danmarks Meteorologiske Institut og den norkse vejrtjeneste Yr.

Fjordlines-direktøren mener ikke, at oplevelsen vil føre til ændringer for rederiet.

FacebookTwitter