Dansk Flygtningehjælp: Flygtninges arbejdskraft skal være billigere

For mange flygtninge er uden arbejde. En løsning på problemet kunne være lavere løn i en periode, mener Dansk Flygtningehjælp.

Andreas Kamm, direktør i Dansk Flygtningehjælp, siger, at indvandrere skal aktiveres bedre på arbejdsmarkedet. Løsning ligger ikke fast men en lavere startløn kunne være en løsning. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Alt for mange flygtninge mangler et stykke arbejde i Danmark.

Og derfor skal arbejdsmarkedets parter hjælpe flygtningene med at blive mere attraktive som arbejdskraft, mener Dansk Flygtningehjælp. Det skriver Børsen.

Det kunne blandt andet ske ved at indføre en indslusningsløn, så indvandrere og flygtninge kan få fodfæste på det danske arbejdsmarked, foreslår organisationen.

- Man kunne forestille sig, at man havde et år eller halvandet, hvor man på en eller anden model trappede op. Efterhånden vil man kunne klare jobbene på niveau med den danske standard, og dermed også opnå løn på niveau med den danske standard, siger Andreas Kamm, direktør for Dansk Flygtningehjælp, til P1 Morgen.

Det koster to milliarder om året

Antallet af flygtninge, der er parat til at træde ud på arbejdsmarkedet, stiger, viser tal fra Danmarks Statistik. Men det er fortsat de færreste, der rent faktisk finder et job, skriver Børsen.

Kun 47 procent af ikke-vestlige flygtninge og indvandrere er i arbejde. Tilsvarende er 73 procent af etniske danskere i den arbejdsdygtige alder på arbejdsmarkedet.

Ifølge den uafhænginge forskningsenhed Dream vil det de næste fem år koste to milliarder om året for staten, at arbejdsparate flygtninge og indvandrere ikke kommer i arbejde.

Og når så forholdsvist få flygtninge ender i job, så skyldes det, at det er for svært for dem at komme til, mener Andreas Kamm.

- Det ærger mig at se, at vi skaber et billede af flygtninge som nogle, der ikke vil arbejde. Men samtidig er der en masse snubletråde, der gør, at de ikke kan komme i nærheden af arbejdsmarkedet, siger direktøren for Dansk Flygtningehjælp.

https://www.youtube.com/watch?v=OqQk7kLuaK4&rel=0