Dansk Folkeparti hjælper svenske kolleger

Dansk Folkeparti har hjulpet det nationalistiske svenske parti Sverigedemokraterne med at finde lokaler i Danmark til partiets årsmøde.

Dansk Folkeparti har hjulpet det fremmedfjendske og stærkt nationalistiske svenske parti Sverigedemokraterne med at finde lokaler og overnatningsmuligheder i Danmark til partiets årsmøde. Det skriver for Helsingør Dagblad.

Mødet skal holdes "på en dansk lokalitet et sted på Sjælland i omegnen af København", siger partisekretæren Björn Söder.

Riksårsmødet, som Sverigedemokraterne kalder deres årlige landsmøde, finder sted i dagene fra den 27. til den 29. april.

Hemmeligt hvor mødet bliver holdt

Partiet er tidligere blevet afvist overalt i Sverige. For ikke at være nødt til helt at aflyse mødet, var Danmark næste mulighed - og tirsdag lykkedes det at finde et sted, bekræfter Björn Söder.

- Det stemmer. Vi har booket stedet, men jeg vil kun sige, at det bliver et sted uden for København, og at vi først i ugen op til riksårsmødet vil gå ud til de akkrediterede medier og fortælle dem, hvor det foregår, forklarer Söder til Helsingør Dagblad.