Dansk Folkeparti til angreb på Islam

Søren Krarup har opbakning blandt partifæller i Dansk Folkepartis til sit budskab om, at muslimske kvinders tørklæde symboliserer en totalitær ideologi på linje med nazismen.

Pie Kjærsgaard ville ikke selv have benyttet Søren Krarups "billedsprog" - men hun er enig i substansen.

Søren Krarup har opbakning i Dansk Folkepartis ledelse til sit budskab om, at muslimske kvinders tørklæde symboliserer en totalitær ideologi på linje med nazismen, skriver Politiken.dk.

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, siger, at Søren Krarup har det med at "bruge billedsprog", men erklærer sig enig i substansen i hans budskab.

- Jeg er enig med ham i det, han mener. Jeg ville ikke selv have brugt samme billedsprog, men essensen er den samme, siger Pia Kjærsgaard.

Sortskjorter og hagekors

Hendes partifælle, Europaparlamentsmedlem Mogens Camre gætter på, at 99 procent af Dansk Folkepartis vælgere deler Søren Krarups opfattelse. Han lægger ikke skjul på sin egen støtte.

- Jeg er fuldstændig enig. Tørklædet er en politisk manifestation, ligesom sortskjorterne var det for Italiens fascister, og hagekorset var det for Hitlers tropper, siger Mogens Camre.

Tabersamfund

I Nyhedsavisen går partifællen, folketingsmedlem Morten Messerschmidt, endnu længere i sit opgør med selve den muslimske tro.

- Jeg mener, at alle muslimske samfund pr. definition er tabersamfund. Muslimerne er ikke i stand til at tænke kritisk. Når man sætter idiotiske religiøse hensyn over fornuften, så udvikler man et tabersamfund med hungersnød, undertrykkelse og brud på de mest elementære frihedsrettigheder, siger han til Nyhedsavisen.

- Alle muslimer, der bekender sig til den islamiske ideologi, er tabere eller bliver tabere. De ønsker jo ikke en samfundsmodel, som kan skabe tålelige forhold for mennesker,« siger Morten Messerschmidt.