Dansk forbedring i madspild imponerer i USA

De seneste fem år er mængden af spildt mad i Danmark faldet med 25 procent. Det får amerikanske Huffington Post til at skele over Atlanterhavet.

I Danmark spildes hvert år 700.000 ton mad. Selvom det er meget, er det væsentligt bedre end for eksempel USA. (Foto: © COLOURBOX, COLOURBOX)

Har Danmark fundet nøglen til at løse globalt madspild?

Sådan spørger den amerikanske radiostation NPR og onlinemediet Huffington Post. Spørgsmålet dukker op i en artikel, der beskriver, hvordan danskere har formået at skære mængderne af spildt mad ned med 25 procent over de seneste fem år - den højeste reduktion i Europa.

Der står videre, at hver dansker årligt spilder 47 kg mad, mens en amerikaner spilder væsentligt mere, nemlig hele 124 kg per person.

I USA spildes helt op til 30-40 procent af al produceret mad.

Nedsatte priser får æren

Et af de tiltag, det amerikanske medie ser potentialet ved, er de reducerede priser på varer, der nærmer sig sidste holdbarhed, som ses i flere supermarkedskæder herhjemme.

I artiklen nævnes eksempelvis, at spild af brød er faldet med 60 procent, efter at der er blevet gjort en ekstra indsats med nedsatte varer.

Det er dog ikke lutter ros til danskerne. 700.000 ton mad bliver spildt hvert år herhjemme, hvilket koster forbrugere mere end 11 milliarder kroner årligt.