Dansk gidsel lettet over anholdelse af pirat

Kim Lassen var om bord på det kaprede skib Danica White i 2007. Han håber på en passende straf til den anholdte pirat Mohamed Abdi Hassan.

Kim Lassen var gidsel på det danske skib Danica White i 2007. (© DR)

Det var stressende, og uvisheden var frygtelig, da Kim Lassen og resten af besætningen om bord på det danske skib Danica White i 2007 blev holdt som gidsler af somaliske pirater.

Skibets fem søfolk blev frigivet efter 83 dage i fangenskab for en løsesum på omkring fire millioner kroner, og i lørdags blev en af skibets mistænkte kaprere anholdt i Belgien.

Kim Lassen er glad for, at Mohamed Abdi Hassan - også kendt som "Afweyne" og "Big Mouth" - nu er anholdt.

- Nu kan jeg endelig lægge rigtigt låg på den sag og komme videre en gang for alle. Jeg er lettet, og så håber jeg også, at det måske kan hjælpe lidt på situationen dernede, siger Kim Lassen, der var skibsassistent på Danica White, til DR Nyheder.

Håber på dom til Big Mouth

Ifølge Hans Tino Hansen, der er direktør i det internationale efterretningsfirma Risk Intelligence, står det klart, at Mohamed Abdi Hassan var en af hjernerne bag kapringen af Danica White, og i fagforeningen Søfartens Ledere håber man, at Big Mouth også kan stilles retligt til ansvar for kapringen i 2007.

Kim Lassen vil blive lettet, hvis Mohamed Abdi Hassen bliver dømt for kapringen af Danica White, men han har ikke nogen holdning til, hvilken straf han i givet fald skal have.

- Det er op til en dommer at afgøre. Jeg har ikke noget personligt forhold til den mand, jeg har aldrig mødt ham. Jeg håber bare, han får en passende straf, og så skal vi videre, siger Kim Lassen.

Troede han skulle medvirke i dokumentarfilm

Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne om, at den berygtede piratbagmand stod bag kapringen af det danske skib.

Mohamed Abdi Hassen blev lørdag anholdt af belgisk politi i lufthavnen i Bruxelles.

Det var udsigten til at få sit liv skildret i en dokumentarfilm, der lokkede den berygtede pirat fra Somalia til Belgien, hvor han blev anholdt sammen med sin magtfulde medsammensvorne, Mohamed Aden Tiiceey.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk