Dansk HBO-stjerne gik forrest i julemærkemarch

For 42. gang blev der landet over gået march til fordel for julemærkehjemmene. Vikings-stjernen Alex Høgh Andersen var med i Skælskør.

Alex Høgh Andersen har en stor rolle i hitserien 'Vikings'. Søndag gik han med i julemærkemarchen. (© HBO)

Hov, var det ikke?

Jo, det var det. Den danske HBO-stjerne, Alex Høgh Andersen, der spiller hovedrollen i hitserien Vikings, gik søndag forrest, da der var march til fordel for julemærkehjemmene landet over.

Den 24-årige verdensstjerne gik med i hjembyen Skælskør.

- Jeg er her, fordi at det her er en vigtig sag. Jeg er så privilegeret, at jeg er kommet til at lave nogle ting, hvor jeg kan nå ud til nogle mennesker. Det er en stor ære og fornøjelse at være her og hjælpe med at åbne julemærkemarchen 2018, siger Alex Høgh Andersen, der har arbejdet på julemærkehjemmet i hjembyen Skælskør.

Den verdensberømte ’viking’ har derfor et indgående kendskab til, hvad det kan betyde for et ungt menneske at komme på julemærkehjem.

- Det ændrer folks liv. De får etableret en masse ’jeg kan godt’-minder, som er rigtig, rigtig gode for resten af livet. De får nogle venner, som de har resten af livet. Det er et sindssygt vigtigt fundament, de får bygget her, siger Alex Høgh Andersen.

Sidste år gik cirka 16.000 mennesker med i julemærkemarchen, der bliver afviklet over hele landet.

Her blev der indsamlet 1.315.000 kroner til landets fem julemærkehjem. Det forventes, at det tal bliver overgået i år på de 66 marcher rundt omkring i landet.

Facebook
Twitter