Dansk hjælp til kristne i Pakistan

Danske kirker og missionsselskaber har indsamler en million kroner til at hjælpe kristne i Pakistan. De kristne i Pakistan får ikke den hjælp, de skal have, hedder det.

Danske kristne organisationer mener ikke, at deres pakistanske trosfæller får den hjælp, de skal have. (Foto: Tyler Hicks © Scanpix)

Efter den seneste måneds ødelæggende oversvømmelser får Pakistans kristne en håndsrækning fra danske kirker og missionsselskaber, som har indsamlet op mod en million kroner til kirker i det katastroferamte, overvejende muslimske land, skriver Kristeligt Dagblad.

De danske kirker og missionsselskaber begrunder deres støtte direkte til trosfællerne med, at Pakistans kristne bliver diskrimineret - trods Vestens milliardbidrag til nødhjælpsindsatsen.

Ved at rette hjælpen mod bestemte religiøse grupper bryder de kirkelige organisationer med et princip om neutralitet i nødhjælp, lyder det fra kritikere.

Røde kors er ikke begejstret

Dansk Europamission har sendt 750.000 kroner til kirker i provinsen Punjab, og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling har bevilget 250.000 kroner til ofrene.

- Vores mål er at sikre en fair distribution af nødhjælp, så den også når frem til de kristne, der diskrimineres og undertrykkes i det muslimsk dominerede samfund. Vi mener ikke, at de kristne får den hjælp, de skal have, siger projektchef Henrik Due Jensen.

Dansk Missionsråd har desuden bevilget 250.000 kroner til hjælpearbejde blandt religiøse mindretal, som fordeles gennem Støtteselskabet for Pakistans Kirke og Danmission. Derudover har Støtteselskabet for Pakistans Kirke sendt 75.000 kroner fra private donorer til lokale kirker.

Dansk Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, er ikke begejstret for danske kirkers hjælp til Pakistans kirker.

- Det er i modstrid med vores princip om, at den humanitære bistand skal være neutral og deles ud til alle efter behov. Vi kritiserer jo også Taleban for at ville fremme bestemte religiøse holdninger ved at dele bistand ud, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk