Dansk imam forsvarer stening

Det danske imam Abdul Wahid Pedersen forsvarer stening som straf, fordi det er noget, Gud har beordret, og det kan man som muslim ikke sætte sig over. Han understreger, at stening ikke ville være i orden i Danmark.

Det danske imam Abdul Wahid Pedersen forsvarer stening som strafi et indlæg på Kristeligt Dagblads religionsdebat påinternettet.

Stening bruges som straf for utroskab i blandt andetNigeria.

Abdul Wahid Pedersen peger på, at man i Islam har to primærekilder til den måde, man ser på samfundet: Koranen og detprofetiske eksempel.

Og netop stening som strafform finder man i det profetiskeeksempel. Det er ifølge Wahid noget Profeten Muhammed har givetordre til for 1.400 år siden.

- Vi opfatter hans eksempel som et udtryk for, hvad han af Guder blevet beordret til at iværksætte, forklarer Abdul WahidPedersen til DR Nyheder.

Ikke dommer over GudHan vil ikke begynde at sortere i det, som er givet af Gud, ogdermed gøre sig til dommer over Gud:

- Jeg kan jo ikke tage afstand fra det, som jeg mener, Gud harbeordret. Det er at spørge mig, om jeg vil tage afstand fra Gud,siger imamen, der også er formand for MuslimernesLandsorganisation, til DR Nyheder.

Muharrem Aydas, fmd. forindvandrer- organisationen POEM

»...det her er teologiskfnidder-fnadder, der begrænser sig til en imams hoved.«

Abdul Wahid Pedersen gør det klart, at han på et menneskeligtplan synes, at stening er en grusom form for straf, men det er brugaf dødelig indsprøjtning eller elektrisk stol også.

- Men det er jo ikke mine eller andres følelser, der skalafgøre, hvad der er lov og ret, siger Abdul Wahid.

Han understreger, at stening ikke ville være i orden i Danmark,fordi det danske samfund ikke baseres på islam.

Rystet over udtalelser

Formanden for indvandrerorganisationen POEM, Muharrem Aydas, errystet over Imamens udtalelser. Det skader alle muslimer i Danmarkog er en afskyelig holdning, mener han.

- Det kan komme til at betyde at resten af befolkningen serskævt til alle muslimer, siger Muharrem Aydas til DR Nyheder.

- Den danske befolkning, der hører det her, kan jo tro atmuslimer generelt har en positiv holdning til stening. Og det harmuslimer generelt bestemt ikke. Så det her er teologiskfnidder-fnadder, der begrænser sig til en imams hoved, sigerMuharrem Aydas.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk