Dansk-iraner må droppe familiens USA-ferie: Jeg føler mig sat i bås med terroristerne

En dansk-iransk familie skulle have været en tur til Florida i april, men den tur må aflyses på grund af Trumps indrejseforbud.

En dansk-iransk familiefar har købt og betalt for en ferie til Florida i USA. Planen var, at han sammen med sin kone og deres to børn skulle af sted i april måned.

Familiefaderen er flygtet fra Iran i 1986, og han og hustruen har derfor dobbelt statsborgerskab.

Det er et problem, for USA's præsident Donald Trumps indrejseforbud forbyder folk fra syv udvalgte lande, deriblandt Iran, at rejse ind i USA.

Forbuddet rammer forældreparret, der begge er danskere med iransk oprindelse, til trods for, at faderen er dansker og tit befinder sig i USA i forbindelse med sit arbejde som IT-sikkerhedsrådgiver.

- Vi havde købt flybilleter til Orlando i Florida. Vi har bestilt fly og en ferielejlighed. Vi har betalt for alle tingene, og nu kan vi ikke rejse, så vi må aflyse, siger faderen til DR Nyheder.

Senere skulle familiefaderen forklare sin lille syvårige pige, at hun altså ikke kommer til Florida, hvor Disney World tilfældigvis ligger.

- Jeg valgte at forklare hende, præcis hvorfor vi skal aflyse rejsen, siger han.

- Hun blev ked af det, og hendes umiddelbare reaktion var:

- Far, hvorfor? Hvis jeg møder Trump, vil jeg sige til ham, at han ikke skal være bange for, at vi ødelægger hans land. Vi var der jo sidste år, og vi gjorde ikke noget.

Sat bås med terroristerne

Episoden har gjort familiefaderen endnu mere ked af situationen. Han har haft svært ved at forklare det hele for sine to børn.

- Min datter er syv, men der findes mange unge mennesker, som ikke forstår det her. Man vil gerne stoppe for den islamistiske ekstremisme, men jeg er bange for, at man er ved at gøre det komplet modsatte lige nu.

- Trump har sagt og påstået, at det her handler om at stoppe terroren i USA og mindske truslerne mod amerikanerne. Men jeg kan ikke se, hvordan jeg har været en trussel mod USA, tværtimod. Jeg har været der flere gange på ferie og på grund af arbejde. Jeg har brugt en masse tid og penge på USA, så jeg føler, at jeg bliver sat i bås med de andre terrorister, siger han og forklarer, at det hele føles som en ond cirkel.

- Det er præcis det her, jeg flygtede fra, da jeg forlod Iran, så det føles som om, at jeg på en eller anden måde er i gang med en evig flugt. Jeg er stolt af min iranske baggrund, men det er trist, at man hele tiden bliver peget på.

Indrejseforbuddet medfører, at statsborgere fra syv lande med en overvejende muslimsk befolkning indtil videre ikke har lov at rejse ind i USA. Det gælder Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Bestemmelsen rammer også personer med dobbelt statsborgerskab. Trump har også sat den amerikanske flygtningemodtagelse i bero i foreløbig 120 dage.