Dansk-kurdisk kvinde taber igen sagen om sit pas

Joana Palani får ikke sit pas tilbage. Det blev inddraget i 2015, og hun har nu tabt sagen om at få det tilbage.

Dansk-kurderen Joanna Palani har protesteret mod, at Københavns Politi har taget hendes pas, men Københavns Byret har nu godkendt indgrebet. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

Dansk-kurdiske Joana Palani har protesteret imod, at politiet har inddraget hendes pas og givet hende et udrejseforbud, men Københavns Byret har i en kendelse godkendt politiets beslutning.

Hun fik første gang inddraget sit pas og udstedt et udrejseforbud i efteråret 2015. Det protesterede hun imod, men byretten godkendte et halvt år senere politiets indgreb.

Det var første gang, at en domstol tog stilling til politiets inddragelse af pas, og Palani kærede ikke kendelsen til Østre Landsret.

Beslutningen om at tage Palanis pas gjaldt et år. Men politiet valgte, da året var gået, at inddrage passet endnu engang og forlænge Palanis udrejseforbud frem til 29. september 2017.

Politiet mener, at hun kan være til fare for statens sikkerhed, såfremt hun forlader Danmark og rejser til Irak eller Syrien for at kæmpe igen.

Palani har protesteret imod den nye afgørelse, og byretten har derfor for anden gang vurderet sagen. Men med samme udfald.

Den 24-årige kvinde har flere gange været i Irak og Syrien for at kæmpe mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Hun har nu mulighed for at indbringe sagen for Østre Landsret.

/ritzau/