Dansk og norsk kvinde dræbt i Marokko: Nu anker de dømte deres dødsdom

De fire mænd, der er dømt til døden for drabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland, anker deres dødsdomme.

24-årige Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige Maren Ueland blev dræbt i Atlas-bjergene i december sidste år, da de var på vandretur i området. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

De fire mænd, der i Marokko er dømt til døden for drab på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland, anker deres dødsdomme, oplyser deres advokat, Hafida Maksaoui, til norske medier, herunder NRK.

Det er kun cirka en uge siden, at en appeldomstol i Marokko stadfæstede dødsdommene til tre hovedgerningsmænd bag drabene - her blev yderligere en person idømt dødsstraf.

Anken betyder, at sagen nu ifølge de norske medier tages op i Marokkos højeste retsindstans, men det kan angiveligt tage flere måneder, inden Højesteret får taget endeligt stilling til anken.

De tre mænd, den 33-årige Rachid Afatti (tv.), den 27-årige Younes Ouaziyad og manden, der menes at være leder af gruppen, den 25-årige gadesælger Abdessamad Ejjoud (th.), der alle tre idømt dødsstraf. (Foto: © -)

24-årige Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige Maren Ueland blev dræbt i Atlas-bjergene i december sidste år, da de var på vandretur i området.

De blev slået ihjel med kniv og efterfølgende halshugget, mens det hele blev optaget på video af de hovedmistænkte i sagen. I en video, der senere blev offentliggjort, sværgede de dømte mænd troskab til Islamisk Stat, og sagen anses da også for at være en terrorsag.

I alt 24 mænd har været tiltalt i sagen. Ved en lavere retsinstans blev 20 af de tiltalte i juli idømt fængselsstraffe på mellem 5 og 30 års fængsel.