Dansk politi advarer mod at dele video fra angreb i New Zealand

Videoen er voldsom, og det kan være strafbart at dele den, siger politiet.

New Zealands premierminister kalder skyderiet og drabene ved de to moskéer for et terrorangreb. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)

Mindst 49 personer er dræbt i et terrorangreb mod to moskéer i Christchurch, New Zealand.

Nu opfordrer dansk politi på det kraftigste til, at folk lader være med at dele en video fra angrebet, som én af de formodede gerningsmænd har optaget og lagt op på nettet.

- Kort efter angrebet begyndte en video optaget af de formodede gerningsmænd at florere på Facebook og andre steder på nettet, og derfor advarer dansk politi nu befolkningen mod at dele videoer fra angrebet, lyder det.

Politiet understreger, at folk kan være med til at krænke de efterladte til ofrene ved at dele videoen.

Det kan ifølge Rigspolitiet i nogle tilfælde også være strafbart.

- Samtidig er det en voldsom oplevelse både at se og modtage den slags videoer, og det kan få vidtrækkende konsekvenser for en selv, udtaler Mikael Wern, politiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

Advarslen mod at dele videoen kommer, efter at politiet i andre sager har valgt at sigte folk for at dele krænkende videomateriale på nettet.

Det har politiet gjort i sagen om drabene på en dansk og en norsk kvinde, der blev dræbt under frygtelige omstændigheder på en rejse til Marokko.

Også i forbindelse med en stor sag om deling af krænkende videomateriale i den såkaldte Umbrella-sag har politiet valgt at give bøder og hive flere hundrede i retten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk