Dansk politi i aktion mod millionsvindel

To mænd er anholdt og sigtet for grov momssvig og skyldnersvig for 30 millioner kroner.

Politiet har her til morgen slået til mod en række adresser i en sag om grov moms- og skyldnersvig med fødevarer for et stort millionbeløb.

Det oplyser politikommissær og leder af sektionen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Vestegns Politi, Christian Jakobsen, til DR Nyheder.

- Vi har foretaget ransagning i morges klokken 8 på fire adresser, siger han og oplyser, at der er tale om svindel for cirka 30 millioner kroner i tre forskellige selskaber.

Der er tale om tre adresser i Rødovre, Kokkedal og København samt én enkelt i Skåne.

To mænd på henholdsvis 36 og 39 år, der har figureret som stifter eller ansat i selskaberne, er blevet anholdt.

- Deres nærmere rolle og det omfang de må have deltaget i det her, må den nærmere efterforskning afdække, siger Christian Jakobsen.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er den formodede svindel foregået ved, at selskaberne har importeret fødevarer - primært kyllingekød - i et andet EU-land og solgt det videre i Danmark.

Dermed er handlen momsfritaget og selskaberne skal pålægge handlen i Danmark moms og afregne til SKAT. Det er ikke sket, og statskassen er derfor angiveligt blevet snydt for et større millionbeløb.

- Vi kan se at den her import formentlig er fra Holland – så det er der det første spor strækker sig, siger han.

Politiet er stadig på et tidligt stadie i efterforskningen, men på nuværende tidspunkt forventer Christian Jakobsen ikke, at der vil komme flere anholdelser.

Artiklen er rettet d. 22/1 kl. 15.20: Da retten d. 21/1 har nedlagt navneforbud i denne sag har DR fjernet illustrationen til artiklen, der kunne identificere en eller flere af de anholdte.