Tema Terror i Bruxelles

Dansk politi sætter flere patruljer ind i Københavns Lufthavne

Der bliver nu sat mere politi ind i lufthavnen i Kastrup og ved flere nøglepunkter i København, efter at Bruxelles er ramt af eksplosioner.

Der vil være flere betjente til stede i Københavns Lufthavn, som er ekstra opmærksomme på mistænkelig adfærd blandt passagererne og personer i lufthavnen. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Københavns Politi sætter nu flere patruljer ind i Københavns Lufthavne og udvalgte nøglepunkter i København.

Det sker, efter at flere eksplosioner i dag har ramt metrostationen Maelbeek og lufthavnen i den belgiske hovedstad Bruxelles, som har kostet flere personer livet.

- Vi vil være mere synlige. Vi vil blandt andet lægge mærke til mistænkelig adfærd og efterladte objekter i lufthavnen og ved trafikknudepunkter i København, for eksempel Nørreport og Hovedbanegården, siger den vagthavende hos Københavns Politi.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Politiet vil ikke sætte tal på, hvor mange politikfolk de konkret sætter ind, men henviser til, at de er i 'forhøjet beredskab'.

PET oplyser, at de følger situationen meget nøje.

Siden terrorangrebet i København i februar har politiet været i forhøjet beredskab.

I Belgien har indenrigsminister, Jan Jambon, netop skruet terrorberedskabet op på maksimum.

Det betyder, at personer i Bruxelles opfordres til at blive hjemme, at metroen indstilles foreløbigt, og at politi og militær vil være massivt til stede i Bruxelles gader.