Dansk politi satte flygtningebørn bag tremmer

Syd- og Sønderjyllands Politi låste en syrisk familie inde i to fængselsceller i september.

To syriske brødre, deres hustruer og tilsammen seks børn fik i september set et dansk fængsel indefra. (Foto: Rasmus Kjølby © DR)

To syriske brødre, deres hustruer og tilsammen seks børn fik i september set et dansk fængsel indefra.

Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi over for Berlingske efter at have afvist episoden i to måneder.

Sagen handler om en flygtningefamilie, der kom til Padborg Station 7. september, og da planen ikke var at søge om asyl i Danmark, blev de anset for at være illegale flygtninge.

De 10 mennesker blev kørt til en nedlagt skole, men da der opstod uro på stedet, valgte politiet at flytte en række personer til andre steder, herunder tomme fængselsceller i Kolding Arresthus, oplyser politiet.

- Da behovet opstod akut, var den eneste mulighed at anbringe personerne i arresthuse, selvom der var tale om børnefamilier, skriver sekretariatschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi Lisa Dissing i en mail til Berlingske.

- De var frihedsberøvede efter udlændingeloven med henblik på returnering til Tyskland, hvorfor de skulle anbringes i aflåste lokaler eller under bevogtning, skriver hun videre.

Både de voksne og seks børn tilbragte således en nat bag tremmer, inden de blev sendt retur til Tyskland.

Politiet har indtil nu afvist fængslingen, selvom avisen The New York Times har skrevet om episoden og er kommet i besiddelse af en video, som familien har filmet i fængslet.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk