Dansk politisag fører til otte anholdte i Rumænien

Operation Hvepsebo fører til stor politiaktion i Rumænien. Otte er anholdt for blandt andet menneskesmugling.

Danmarks historiens største sag om menneskehandel fik navnet Operation Hvepsebo af politiet. I alt er 95 mennesker blevet anholdt i sagen. Tre rumænske søskende er tiltalt. På billedet et hus ved Stenlille, på Sorøvej, hvor menneskesmuglere gemte nogle af de fattige rumænere som er blevet udsat for menneskehandel. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

I forbindelse med en dansk sag om omfattende bedragerier og menneskesmugling har rumænsk politi foretaget en stribe anholdelser.

Aktionen er en udløber af den danske sag, som kaldes Operation Hvepsebo, oplyser dansk politi fredag.

Ved ransagninger i Rumænien er otte blevet anholdt og sigtet for at tilhøre en kriminel organisation, som blandt andet har arrangeret menneskesmugling. Samtidig er der beslaglagt 300.000 euro.

Dansk politi mener, at bagmænd har udnyttet svage og sårbare menneskers identitet til at begå stribevis af bedragerier.

Såvel virksomheder og Skat er blevet udsat for svindel, hævder politi og anklagemyndighed.

Godt 100 personer skal være blevet udnyttet i Danmark, mener det danske politi. Anklagere har rejst flere straffesager, og på mandag falder der dom i en af sagerne ved Retten i Lyngby.

Her har anklageren krævet den påståede hovedmand idømt fængsel i syv år. Han nægter sig skyldig.

Danske og rumænske betjente har arbejdet tæt sammen om efterforskningen, oplyser chefen for specialgruppen Task Force Indbrud, politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

- Det er derfor særligt tilfredsstillende, at den betydelige efterforskningsindsats, som dansk politi har leveret til hjælp for den rumænske efterforskning, ved aktionen i går har nået et foreløbigt godt resultat i Rumænien, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/