Dansk rederi tiltales efter skibsforlis

Det danske rederi bliver tiltalt i forbindelse med forliset af Svendborg-coaster Thor Emilie, som for snart tre år siden eksploderede og sank i Middelhavet. Seks af den syv mand store besætning druknede. Skibet var lastet med højeksplosivt zink-materiale.

Politimesteren i Svendborg har besluttet at rejse tiltale moddet danske rederi, der ejede den forliste Svendborg-coaster ThorEmilie.

Skibet forliste 17. februar 2000 i Middelhavet som følge af eneksplosion i lasten. Skibet sank på få minutter, og seks ud af enbesætning på syv personer mistede livet. En af de omkomne varskibets maskinchef fra Horsens. Skibets kaptajn kom mirakuløst friaf skibet og blev reddet.

Skibet var lastet med zink-skimming, som er karakteriseret somfarligt gods, da stoffet under visse forhold kan afgive megeteksplosive gasser. Men af skibets papirer fremgik det ikke, atlasten indeholdt det højeksplosive stof.

Det kom først til kaptajnens og rederiets kendskab eftereksplosionen. Derfor bliver der rejst tiltale mod rederiet for ikkeat være tilstrækkeligt agtpågivende, da dokumenterne blevgennemgået før afsejlingen, oplyser DR's Kanal 94.

Ud over rederiet T&C i Svendborg vil politimesteren forsøgeat få rejst tiltale mod det schweiziske firma Glencore, der havdeansvaret for lastens indhold.

Facebook
Twitter