Dansk sejlskib kapret af pirater

Et dansk sejlskib med fire voksne og tre børn ombord er kapret i Det Indiske Ocean.

Billedet er fra et indslag i TV AVISEN fra juli 2009, hvor familien fortalte om den planlagte sejlads - optaget få dage før familien tog afsted. Efter planen skulle de vende hjem to år efter. (© DR)

Et sejlskib med en dansk familie fra Kalundborg og deres to medhjælpere er kapret af pirater og er på vej til Somalias kyst.

Udenrigsministeriet oplyser til Ritzau, at Søværnets Operative Kommando 24. februar modtog et nødopkald fra skibet, som er ejet af familien og på det tidspunkt befandt sig i Det Indiske Ocean.

- Søværnets Operative Kommando modtog et nødsignal fra det danske skib og påbegyndte straks en undersøgelse af, hvad der var sket med skibet og dets besætning, siger Charlotte Slente, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Meget vanskelig situation

- Beklageligvis er det blevet bekræftet, at skibet er kapret af pirater, og at det nu ser ud til at have kurs mod Somalias kyst, siger hun videre.

Det danske krigsskib Esbern Snare er dirigeret til det område, hvor en dansk familie med tre børn er blevet kapret, erfarer B.dk.

Hun oplyser desuden, at alle pårørende er underrettet, og de er nu i tæt kontakt med de danske myndigheder.

Ud over forældrene og de tre børn er der to medhjælpere om bord. De er ligesom familien danske. Udenrigsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvor gamle børnene er.

Sejlede ud i 2009

- Det her er en meget vanskelig situation - også for de pårørende. Ikke mindst fordi der er børn involveret, og derfor anmoder vi de danske medier om at være skånsomme over for de pårørende, siger Charlotte Slente.

Ifølge Ekstra Bladet sejlede familien fra Danmark i august 2009 for at vende hjem i sensommeren efter to års sejlads. Den ældste søn er 17 år, mens de yngste er en pige på 13 år og en dreng på 15 år.

Undervejs har familien, som har stor sejlererfaring, blandt andet besøgt, Sydamerika, Det Caribiske Hav, Fiji Øerne og Thailand, før de for cirka to uger siden stævnede ud fra Maldiverne med kurs mod Afrika.

Facebook
Twitter