Dansk soldat er dræbt i Afghanistan

En dansk soldat er søndag morgen blevet dræbt af en eksplosion, da han var på opgave i Afghanistan. Soldatens pårørende er underrettet.

- Mine tanker går til soldatens familie, venner og kammerater, som må leve med smerten, udtaler chefen for Danske Kampgruppe, Oberst Jens Riis udtaler.

En dansk soldat er søndag morgen blevet dræbt af en eksplosion, da han var på opgave i området vest for Patrol Base Line i Afghanistan. Soldatens pårørende er underrettet.

Den dræbte kom fra Charlie-kompagniet, der er udsendt af Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Kammerater til den nu afdøde soldat og sanitetsfolk ydede hurtig førstehjælp på stedet, og soldaten blev kort efter eksplosionen evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Han døde af sine kvæstelser på hospitalet.

Stabschefen for Hærens Operative Kommando Brigadegeneral Peter H. Lund udtaler:

- Mine tanker går til de pårørende, og vi vil gøre, hvad vi kan for at støtte og hjælpe dem. Vi vil også gøre, hvad vi kan, for at støtte den dræbte soldats kammerater og kolleger, som trods tabet fortsætter med at løse deres opgave.

Chefen for Danske Kampgruppe Oberst Jens Riis udtaler:

- Mine tanker går til soldatens familie, venner og kammerater, som må leve med smerten.

Vi er alle meget berørte over at have mistet en god kollega, og det er i en sådan svær tid, at det er vigtigt med et godt kammeratskab. Og det har vi. Men det kan ikke fjerne sorgen over det hændte.

41 danske soldater er omkommet i Afghanistan.