Dansk Supermarked dropper tørklædeforbud

Dansk Supermarked ændrer politik og vil nu tillade tørklæder hos deres butiksansatte.

Hidtil har de ansatte i Dansk Supermarkeds butikker, Netto, Føtex og Bilka, ikke måttet bære tørklæder. Det bliver anderledes fra i dag, torsdag.

Det fortæller Dansk Supermarkeds pressechef, Mads Hvitved Grand til DR Nyheder.

- Vi har løbende taget dialogen med alle vores interessenter og har revurderet beklædningsreglementet internt. Beslutningen er taget tidligere på foråret af den øverste ledelse, siger Mads Hvitved Grand.

Protester mod forbud

- Det er klart vi ville gerne have kørt en proces, hvor vi sikrede, at det at indføre tørklæde skete i den takt, det skulle og at vi fik udviklet et virksomhedstørklæde, siger Mads Hvitved Grand.

Afskaffelsen af tørklædeforbuddet sker på et tidspunkt, hvor en gruppe unge muslimske kvinder i et par uger har protesteret mod Dansk Supermarked. Kvinderne har opfordret til, at kunderne boykotter Føtex, Bilka og Netto, indtil Dansk Supermarked ændrer politik på området

Protester får Dansk Supermarked til at rykke hurtigere

Protesterne får jer til at rykke lidt hurtigere på den her omstilling?

Ja, det får os til at udskille tørklædet lidt fra resten beklædningsreglementet, fordi det giver ikke rigtig nogen mening i den nuværende situation at forfægte det her gamle reglement, som er besluttet afløst af et nyt, siger Mads Hvitved Grand.

I 2005 fik Dansk Supermarked Højesterets ord for, at det var ok, de forbød ansatte at bære religiøse tørklæder i arbejdstiden. Men nu skifter supermarkedskæden altså spor.

Allerede fra i dag kan man møde ansatte i Dansk Supermarked med tørklæde, og de må bære deres eget tørklæde indtil der udvikles et virksomhedstørklæde.

Dansk Supermarked er de sidste, der tillader tørklæder, så det er altså ikke nyt, at vi kan møde tørklædeklædte kvinder bag kassen i et supermarked.