Dansk Taxi Råd: Tiltalen mod Uber kan forhåbentlig lukke tjenesten

Anklagemyndighedens tiltale mod Uber vækker stor tilfredshed hos Dansk Taxi Råd.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod Uber i en sag, der har ligget og ventet i systemet siden Ubers åbning i 2014, meddelte politiet fredag formiddag. REUTERS/Toby Melville (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Der er stor begejstring at spore hos Dansk Taxi Råd, efter at det fredag formiddag kom frem, at Anklagemyndigheden trækker selve virksomheden Uber i retten.

Det siger Trine Wollenberg, som er direktør i Dansk Taxi Råd:

- Det er et rigtig godt skridt, Anklagemyndigheden har taget. Nu er der en dom, der siger, at Uber forhåbentlig er ulovligt. Vi kan håbe, at Uber vælger at respektere det danske retssystem og dermed lukke deres tjeneste.

Ifølge Trine Wollenberg har Ubers indtog på i Danmark kostet taxabranchen et "anseeligt beløb", især for de taxachauffører som kører om aftenen, om natten og i weekenderne.

Derfor er hun glad for, at det nu er selve virksomheden Uber, der skal i retten. Tidligere har retssagerne omhandlet virksomhedens chauffører.

- Vi har hele tiden haft en opfattelse af, at Uber overtrådte taxilovgivningen. Virksomheden Uber er dem, der formidler og modtager turene. De er roden til, at Uber-chaufførerne kan køre rundt og bryde lovgivningen.

Hendes store ønske er nu, at sagen kommer for Københavns byret, så der kan komme en ende på spørgsmålet om, hvorvidt Uber handler lovligt.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod Uber i en sag, der har ligget og ventet i systemet siden Ubers åbning i 2014, meddelte politiet fredag formiddag. På trods af dette har Uber ikke tænkt sig at stoppe deres kørsel.

Facebook
Twitter